Nejste přihlášen/a.
ahoj, jaká je řekněme minimální důstojná velikost sprchového koutu?
je 76 x 96 cm dostatečné na důstojné umytí?
Hejkal má pravdu,minimálně 90/90cm jinak je to na prd.I tenhle rozměr je mám někdy malý,zvláště když jsem tahala těhotenské břicho.Mí staří rodiče by se vešli tak,tak protože jsou nemotorní i ta 90-tka by jim byla malá.My raději(v činžáku)spojili wc s koupelnou.Hned je víc místa,vešel se i velký sprcháč a není pravda,že bysme si nějak zavazeli nebo jeden čekal než výjde ten druhý.Netušíme jak to vypadá u vás,samozřejmě pračku mám v kuchyňské lince atd.takže prostor ve většině koupelen se najde,když se chce.
...tak to potom můžete vyřešit po čínském způsobusprcha nad wc a odtok v podlaze...dělá se to i ve vlacích,ale v Číně tak vybavují i hotely.
Já v podstatě nevím co chcete řešit..nebo co chcete slyšet.
Co píšete, tak jinak to (prý) NEJDE. A tím bych začal i skončil.
Ano, rozměr sprchového koutu opravdu není ideální..., ale buď budete mít v koupelně jen umyvadlo, nebo ještě k tomu "navíc" malou sprchu.
Máte kde jinde se vysprchovat (druhá koupelna, soused, budete chodit o víkendu na sprchu do práce)?
Pokud jiná možnost neexistuje, potom Vám prostě sprcha dané velikosti "MUSÍ" stačit.
Pro normální sprchování se všemi možnými pohyby - dřep, stoj na jedné noze, sprchování ruční sprchou všemi směry, ohyb až k zemi, úplně stačí čtvrtkruhový tvar 90 x 90. Prostor se stačí rychle ohřát na příjemnou teplotu teplé vody i v jinak studenější koupelně. Ale člověk občas narazí na mističku nebo poličku na mýdla, šampony. Ale má na dosah madla pro přidržení při stoji na jedné noze, nebo sprchování hlavy a obličeje ze všech stran a kroucení hlavou a házení řepou aby se vlasy pěkně propláchly při kterém by se mohla zatočit hlava.
Horší je, že člověk občas loktem nebo zády narazí na páčku baterie a buď si pustí nechtěně vodu, nebo si ji otočí na horko nebo studenou vodu. A nejhorší je, když se člověk nechtěně spálí o horký přívod baterie od horké vody. Je to sice jenom malý kousek, ale člověk se lekne. Jinak je tenhle rozměr snad optimální
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.