Nejste přihlášen/a.
Dobry den/vecer,
chtela jsem si dnes neco usit na stroji, mam spoustu starych niti, nektere asi dost stare, dostala jsem je po babicce.
Ta v stroji se mi porad trhala, tak jsem rukou zkousela dalsi, ale zdalo se mi, ze trhnutim rukou se velice lehce trhaly i ostatni
Da se poznat, ze nite jsou k nicemu? Starnou nite?
Mam tyhle stare nite vyhodit?
(Latka sice je netkana textilie, ale novou niti jsem pak sila bez problemu).
já mám nitě víc jak 20let staré (bavlněné) a stále drží.pokud jsou uskladněné v suchu nic se jim nestane.tady je asi chyba v nastavení ,,šponung" (nemohu si vzpomenout na české slovo) přitahovat (či povolovat)stisk nahoře i dole a zkoušet.taky musí být stroj čistý a promazaný. záleží jak silnou látku prošíváte.i jehla může být důvodem trhání.všechny krejčovské nitě lze v ruce přetrhnout,snad odolávají pouze silonové.nevím jaký stroj máte,nejlepší byly singr,pffaf.veritaska ta zlobí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.