Nejste přihlášen/a.
Situace :
Po tom so se při natohování sítí a dalších úpravách poničila valná část omítek. Rozhodl jsem se osekat celý dům na cihlu. Zdivo je kameno-cihelné místy nesoudržné a lepený maznicí a nebo velmi slabou zdíci směsí. V zhledem k mírnemu vlhnutí zdiva mi bylo doporučeno, použít míchanou vápenou omítku z hydrátu s malou přísměsí cementu. Ale vzhledem k se stavu zdiva , použít silný cementový špric. Který však podle mě stejně jako vápeno-cementová omítka zabrání vysichání zdiva. Takže nevím zda špricovat nebo nešpricovat. Nebo jakou směs omítky použít. Zdi jsou křivé takže omítka bude místy muset být snad až 5-8- cm silná.
Předem děkuji za odpovědi.
V tomto případě omlátit staré omítky a zdivo nechat vyschnout,pokud vlhne vzlínající vlhkostí podřezat a udělat celkovou novou hydroizolaci nebo jak tu někdo radí-snad se ozve,nemám zkušenosti-hliněné omítky.Jestli je to hodně vlhké tak bych zapomně na cement a hydrát a omítal jen vápennou maltou s hašeného vápna bez cementu!Maximálně nějakou sanační omítku-ze směsi z pytle!
Myslete že by se se ,, klasické hašene vámpno,, dalo nahradit tím, že by se hašené pytlovaný znovu vyhasilo do sudu, prej pak stačí menší doba uležení. Nechce se mi rok cekat , děkuji.
Vápno stačí uležet den, dva, až vystydne.
Jakube, bavíme se o vápnu hašeném, takže ho dneska vyhasíte, do zítra (podle teploty okolí) vychladne a můžete nahazovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.