Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od broskví na tričku

Od: veronik5555 odpovědí: 4 změna:

Ahoj všichni, potřebuji poradit, jak vyčistit z trička skvrny od broskve? Má se prát na 30 stupňů, já jsem ho vyprala na 40 stupňů, ale teď po zaschnutí je to pořád pošplíchný od té broskve. Poradíte, prosím, jak to odstranit, abych to nějak neponičila? Díky moc, pěkný večer :). Ver.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

2x

Cituji:

V případě, že jste již skvrny prala nebo čistila, možná i opakovaně, je konečné odstranění problematické. Dá se říci, že během předchozích pracích nebo čistících procesů došlo k dalším chemickým nebo fyzikálně chemickým vazbám s vlákny textilie. Obecně se doporučuje nejdříve skvrnu vyčistit a potom textilii vyprat. Skvrny od ovoce je velmi spolehlivé čistit roztokem kyseliny citronové (10 g do 1 dcl vody) a následně vyprat. Ve Vašem případě - několikrát prané a čištěné tričko - to zkuste. Výsledek nemusí být ale zcela uspokojující.

www.alfachem.cz/d/...

veronik5555
hodnocení

Díky za informaci, takže mám asi smůlu, protože já jsem ho už vyprala :(.

Kdyby náhodou někdo ještě věděl, co s tím, tak budu moooooooooooc ráda. Dík V.

Zkuste posypat lžičkou kyseliny citronové a zakápnout horkou vodou, aby se rozpustila. Nechat odležet třeba přes noc. Pak vyprat. Takto jsem s úspěchem vyčistila zapraný flek od jablka na pyžamu.

hodnocení

0x

Zkuste žlučové mýdlo,v drogerce kolem 50kč,peru s ním všechny skvrny i mastné,namydlit s teplou vodou,chvíli nechat apak vyprat,snad se to podaří,ale lepší je to udělat hned né až po vyprání jak tady již radili...*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]