Nejste přihlášen/a.
Zdravím zdejší mistry. Můj dotaz není tentokrát ani tak technický spíš bych potřeboval řešení v podobě know-how. Potřebuji zapojit zásuvku (strojek + kryt) na nový rozvod elektro. To jak se zapojuje zásuvka je mi jasné, už jsem jich po bytě zapojil větinu (hnědá fáze nalevo, zelenožtutá upřostřed zem, pravá modrá nulák). Mám však problém s tím jak nejjednodušeji zapojit zásuvku, kde mám v krabičce od každé zmíněné barvy 3 dráty. Ve strojku jso totiž pouze 2 vývody. Opět je mi jasné, že 1 drát půjde rovnou do strojku a 2. bude spojen pomocí wago s 3. drátem a z tama do strojku. Na co se tedy ptám? Jak dráty co nejefektivněji pospojovat a hlavně nacpat do krabičky, aby to šlo domontovat? Zatím s tím bojuju a nedaří se mi Díky
Krtku, proto jsem psal ty wago svorky na 4 dráty, To Ti umožní si to vše naskládat na zadní stěnu krabice a pak jen přidáš strojek zásuvky na připravené vývody. Jinak se ještě dělává to, pokud je to na panelu (betonovém panelu) a vodiče jsou přivedeny nikoliv ze zadu, ale ze stran, že krabičce zrušíš záda a vysekáš za ní pruhlubeň. Pochopitelně čistější by bylo jí nahradit onou extra hlubokou.
no 1 z těch zásuvek je v koupelně takže tam hloubka je..zbylá 1 je v obyváku a tam je klasická hloubka..zkoušel jsem wago svorku na 3 vývody..ale nepodařilo se mi to tamn acpat
Pokud se to ani při pracném poskládání drátů nevejde, pak jsou celkem tři možnosti - první je závyslá na designu zásuvek - použití distančního rámečku, druhá (asi nejméně estetická) použití povrchové krabice a přidělat ji nad zapuštěnou, a třetí, pokud je to možné do dna krabice přiseknout ze zdi potřebné místo (ovšem to až jako poslední varianta - trochu "prasácká" ) . Případně je pak ještě možnost (nevíme co máte za design zásuvek) použít na to jedno dané místo zásuvku s nižším strojkem případně od jiného výrobce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.