Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam s kočičími bobky?

Od: lucie* odpovědí: 17 změna:

Kam vyhazujete kočičí bobky?Denně vybíráme záchodek a hážu to do papírového pytle(od jejich písku) a ten potom do směsného odpadu do popelnice.Děláte to taky tak nebo jinak?třeba otec je splachoval do wc,ale to mi připadá divné když je to i s tím pískem,zázet to do odpadu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak pokud chcete být echt EKO, tak to sypejte do bio odpadu...

krispina*
hodnocení

2x

No my to máme uplně stejné. Náš kocour udělá potřebu, vezmu staré noviny. Zabalím to do toho a pokud mám plný odpadkový koš tak to dám do něj a vynesu. A pokud ne, tak zvlášť zajdu do popelnice. Nikdy jsme bobky nesplachovali, a ani to nemůžeme my dělat. Máme doma totiž svoji vlastni čističku odpadních vod (jelikož nám obec nechtěla k nám zavsét kanalizaci, ale to je na jiné povídání).Ta čistička je dosti náchylná, musíme použivat eko přípravky. Takže pro nás bobky smíchané s pískem nepřipadají v úvahu.

pb®
A co máte za stelivo? Bentonitové je jíl, prostě hlína. Existují i dřevěné peletky nebo papírové stelivo. Papír asi splachujete tak jako tak. Navíc toho steliva jde do záchodu minimum, pokud tam splachujete jen hovínka a ne počurané stelivo.

hodnocení

2x

U nás na sídlišti jsou extra odpadkové koše pro psí hovínka a viděla jsem, že do nich majitelka kočky házela i to kočičí.:)

lucie*
hodnocení

Je pravda,že menší množství by šlo do těch psích košů.Máme z každé strany domu park a tam jsou.Nejlepší by byl bio kontejner,jsem echt ekolog,ale ty na ulicích nejsou(jen na vesnicích nebo u rodinných domků)ale třeba nějaký v okolí najdu,kam bych to mohla domést a neupadl mi ruce:)

pb®
hodnocení

0x
Hovínka do záchodu počůrané stelivo do koše. Popelnici nám vyvážejí jednou týdně a kdyby šlo vše do ní, nedalo by se vyjít z domu. Trocha bentonitového steliva s bez problémů spláchne.

hodnocení

0x

já každý den vyberu záchůdek do pytlíku, a ten vyhodím do popelnice...

lidus*
hodnocení

0x

Do eko popelnice NIKDY, vůbec to tam nepatří, stačí přečíst na co je. Záleží jaký mám písek, jeden sypu do WC jelikož píší, že se rozpustí a lze to¨ale je drahý, druhý do obyčejné popelnice-ten by mi asi wc ucpal. Záchůdek čistíme denně, do mirotenového sáčku ¨na kterém udělám suk a hned jse manžel vyhodit i s odpadky z domácnosti za ten den. Nechat si to v bytě týden, to se pak nedivím, že mnozí řeknou jak je kočka (nikoli kočka ale hovínka + moč cítit.

doplněno 30.04.16 12:40:

EKO POPELNICE -

Jedná se o biologicky rozložitelný odpad z domácností (zbytky zeleniny, ohryzky, slupky) a obcí (údržba zeleně - větve, posekaná tráva). Buďto se používá kompostováním na hnojivo, úrodnou půdu. Nebo v bioplynových stanicích se zachytává unikající metan, který je využíván jako zdroj energie. (cit.)

Nějaký dobrák, u nás na chalupě, do ni dal peří a nějaké staré maso (asi likvidoval mrazák) a hned to hlásili v rozhlase.

hodnocení

0x

Za svůj krátký život (54) jsem viděl hodně věcí ale bobky po kočce? tak tohle ještě neee.

doplněno 30.04.16 18:18:

Já teda nevím,ale za mých mladých let (v 15 jsem odešel z domova ) jsme měli pro kočky v krabici popel a ten šel pak na zahradu a použil se jako hnojivo okolo stromků. nebo se to vysypalo do hnoje a stím pak opět na záhony.

Jinak- známý exkrementy hází se stelivem kupovaným v obchodě do normální popelnice.

lucie*
hodnocení

liduš-dobrá připomínka,my jí v okolí nemáme,tak jsem nikdy nečetla co se tam háže,jen vím,že je hnědá,jezdila jsem kolem nich na kole,tak jsem je nečetla,jen viděla nápis bio odpad.

Máme vestavěné skříně a v jedné jsou průduchy(komín s průduchy,vede od sklepa na střechu)mysleli to jako špajz,jsou to staré byty a tak se to zrovna dělalo.My skříň upravili,že tam mají kočky záchod s předsíňkou:)tudíž jim pořád větrá,mají soukromí a ve dveřích mají díru s "lítačkama"tak je baví tam lézt.

diesel-*smich*říkáme jim bobky,ale jsou to spíš šišky(někdy se ty šišky rozpadnou na bobky),někdy se divím,že ten náš kocour nebrečí jak to tlačí.Je to někdy jak po psovi.

rybana

Asi není to pravé krmit kocoura jen granulemi, aby z něj šla jen tuhá stolice jak z králíka. Občas to chce dávat nějakou

vlhkou stravu, maso atd. Vím o čem mluvím, mám také kočky.

paspulka*
hodnocení

0x

Pořiďte si od městského ůřadu bio-hnědou popelnici...

lidus*

Paspulko, radíte nesmysl, přečtěte si co do ní patří, kočičí hovno to rozhodně není *smich*.

Mezi BIO odpad nepatří exkrementy masožravých zvířat, takže do BIO popelnice NE. A nepatří to ani do kompostu.

Já teda hážu do obyč. popelnice (v kyblíčku mám mikrotenový pytlík, vyberu kočkám toalety, zavážu a odnesu do popelnice). Na některém stelivu bylo přímo napsáno, že se nemá z důvodu ucpání házet do WC.

vajka
hodnocení

0x
Muze se vetrit a zeptat kam se vyhazuje podestylka od morcat-hobliny? Do normalni popelnice? Do te hnede nic nedavame musim zjistit na co vsechno vlastne je.

hodnocení

0x

Hodil bych je na hnuj, kdyz uz je kocka nezahrabe sama.

vikos*
hodnocení

0x

Osobně mám několik koček. Na jednom stelivu, které jsem dříve kupoval, bylo psáno, že může jít i do WC a jako mladý, nezkušený jsem toho využil. Netrvalo ale dlouho a WC jsem si ucpal*zed* a od té doby už jej vždy hážu do koše (v něčem zabalené) a ten pravidelně vynáším a nebo to rovnou hodám do nějakého pytlíku a vynesu jej do popelnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]