Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych si vyrobit vlastní razítko (obrázek + text) a nechci to dávat vyrobit v nějaké firmě. Napadlo mě využít 3D tiskárnu, kterou bych mohl použít k výrobě předlohy, bohužel nemám gumový tiskový materiál. Ovšem mohl bych to vytisknout normálně z tvrdého PLA nebo ABS, udělat podle toho formu a tu vylít již něčím pružným. A to je moje otázka. Z čeho by bylo asi nejlepší udělat formu (sádra? modelína?), ale hlavně z čeho pak výsledné razítko? Napadá mě nějaký silikon? Nebo roztavit nějakou gumu?
Díky za všechny nápady.
Na jednoduchý obrázek bych použil podobnou technologii jako linoryt (nebo dřevoryt). Ale nerozumím, proč si to nenechat udělat profesionálně. Jestli je to kvůli kontroverznímu motivu, tak ať to udělá číňan
aliexpress.com/...
To mě zrovna nenapadlo.
Ale koukám, a na internetu jsem našel návod ve kterém chlapík udělal tu sádrovou formu (CNC vyfrézoval) a pak ji vyplnil stavbařským tmelem a píše že by fungoval i silikon. Je pravda, že je sice lesklý běžně, takže by na něm ta barva moc nechytla, ale vzhledem k sádrové formě to ve výsledku bude matné.
Taky zdravím, to razítko budete používat častěji, nebo to má být na ten obrázek? Asi jsem to špatně pochopila,že? A to nejsem blondýna Kdyby to totiž byla jednorázovka, tak jsem si vzpomněla na má školní léta, kdy jsme razítka vyráběli z obyčejné brambory, ale to asi nebude váš případ,když na to jdete tak vědecky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.