Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradte prosím. Máme starší barák a téměř všechny místnosti mají vlhké zdi, nejvíc ložnice ta má snad metr a půl vlhkej flek, větrám téměř neustále ale zdá se mi, že to je od chvíle kdy máme plastová okna, jediná místnost která není vlhká je chodba s kuchyní a to možná i protože tam je jedna zed uplně nová. Mě to nijak neobtěžuje, nemáme nějaké alergie, ale máme malý dítě a tak nechci aby ji to způsobilo ještě nějaký astma a podobný neduhy. Děkuji
Nemusí to být všechno tak,jak praví předešlí.Pokud není dům izolovaný zvenčí,pak můžete mít problém v nedostatečném vytápění.Šetříte,pak teploty zdí během zimy nestoupnou nad rosný bod v místnosti a vlhkost ze vzduchu kondenzuje na povrchu stěn.Pravděpodobně vlhnou hlavně venkovní obvodové stěny.Trochu se tento problém dá odstranit důkladným vyvětráním hlavně ve dne,kdy je teplota vzduchu vyšší.Nesmí se ale stěny prochladit.Větráme jen krátce.
JABRAKA
Ahoj Baru.
Oni pánové hore mají svým způsobem pravdu, ale aby se dalo přesněji něco radit, musela by jsi doplnit více indícií. Začal bych tím, jak dlouho tam ty okna máte? Jestli je z nějakých omítek ve zdi ještě nějaké množství vlhkosti, tak to bude třeba nejdřív topením vysušit a i odvětrat. To by mohlo chvíli trvat, ale mělo by to být časem lepší. Jestli máte vymalováno a na té barvě se vytváří ta plíseň, bych tu malbu oškrabal až na štuk. Paseku dokáže dělat i nějaké množství zalévaných květin a sušení prádla. Tak asi, zatím. Nemáš možnost si někde půjčit vysoušeč? Viděl jsem to pracovat a je to až neuvěřitelné, jak to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.