Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistička vzduchu, má smysl?

Od: samurraj® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, manželka do mě neustále hučí, že musíme koupit čističku vzduchu, kvůlu dětem a jejich občasným dýchacím potížím. Má vůbec čistička vzduchu využití? Víte, aby to nebyl zase další krám do baráku. Já jsem navrhoval třeba nějaký zvlhčovač vzduchu, protože doma máme nějakých 30% vlhkosti, což je dost málo.

V těhlech věcech se neorientuji, tak bych byl rád, kdyby sem přidal nějaký příspěvek někdo, kdo tyto přístroje má doma a může objektivně zhodnotit praktičnost a využitelnost a popřípadě doporučit konkrétní výrobek. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

1x

Dobrý den, máma má a používá

cisticky-vzduchu-a-zvlhco/...

a je spokojená. Hluk žádný a vždy mi jen ukáže co nachytala za bordel. A to je pořádná,jen prach je všudypřítomný.

majsterjoe*

No jo, má polička, když ji vynechám při úklidu, taky nachytá spoustu prachu.

Nemyslím si, že je to nějaký zázkrak a to mám s tímto zařízením zkušenost.

hodnocení

1x

Já si myslím, že čistička vzduchu má význam v zimě, kdy se málo větrá. Ale teď, když v bytě nejsou alergici na trávu a pyl, se stále větrá, stále jsou pootevřená okna, pak čistička ztrácí smysl. Když silné alergiky doma nemáte a budete mít stále zavřená okny a jen čistit vzduch, dětské organizmy se nebudou otužovat a tudy právě vede cesta k alergiím.*ee* Si myslím já.

susenka

dobry den,my mame tu stejnou cisticku,poridili jsme ji kvuli deckam ohledne ze je kluk alergickej na roztoce atd,jednu mame v obyvaku a jednu v loznici,jsou velmi tiche,nenarocne na udrzbu,prachu zachyta dost,ale na to ze ji mame 2roky,tak nejake vysledky nijak nevidim,prachu se uplne nezbavite,stale utiram,zachyti to jen to co lita ve vzduchu,a taky za ty 2roky ten prach pada pak do cisticky a ten spodek uz pak moc nejde vycistit ani moc vysat,mla jsem o tom lepsi predstavu,priste uz bych do ni nesla,ale to zalezi jen na vas,treba vy s tim budete spokojeni,ja to tak hodnotim,pul na pul,v necem je dobra v necem ne.Asi je lepsi trochu vic zainvestovat a koupit treba i nakou lepsi.Je to jen muj nazor.

hodnocení

No, právě já si myslím, že to nijaký moc účinek mít nebude, stejně, jako jste k tomu dospěla vy.

hodnocení

Babko, přesně to si myslím také, ale manželka bohužel ne.

paw*
hodnocení

0x
Kde bydlite? Je rozdil mezi ostravou nebo barakem u dalnice a treba jesenikama ci vesnickou. Spise mit uklizeno bez chuchvalcu prachu a podle me cisticka neni nutna. Spise ten zvlhcovac. Ale osobni zkusenost nemam.

figurek*
hodnocení

0x

čistička vzduchu vám poleze na nervy. Zvláště jestli máte dobrý sluch, tak si ji domů raději neberte, protože nejpozději za pár týdnů skončí někde v garáži.

hodnocení

Hluk by mě ani tak nevadil spíš mě jde o to, jestli to funguje nebo je to placebo.

joudic*

vam ne, ale paradoxne manzelce, ktera to nejvic chce :) 99% zen se muze zblaznit, slysi-li pohybujici se vzduch *smich*

paspulka*
hodnocení

0x

Rozhodně se vyplatí!dneska není čistý vzduch nikde,pokud nežijete vysoko na horách. víte,že i ve Vrchlabí je špatný vzduch?..je-li to pro vaše děti - rozhodně ano!měli jsme také stejný problém,koupili jsme čističku vzduchu,marodí 2x do roka,ne víc-tedy s dýchacími orgány-různé rýmy,kašle,atd. už prakticky neznáme.Dneska je čistička taková,že obsahuje i zvlhčovač,který vám sám nastaví parametry,dokonce si změří znečištění a podle toho filtruje.Nevěřte tomu,že ji uslyšíte,je bezhlučná - my tedy máme tu známou z časopisů -reklama.Je to produkt,který je pro nás super,mám to puštěné vždy,když mám zavřená okna kvůli teplu -teď je poměrně zima,tolik se nevětrá,kamarádka-pračka vzduchu maká...rozhodně žádné placebo - vidím to na barvě okénka - můžete si sám vyzkoušet...věřte,tohle se vyplatí.,můžu říct po letech,víc než dovolená - máte to pořád,minimálně sežere el. a maká...filtr je omyvatelný - uvidíte,co tam bude po měsíci...i vy sám to poznáte...

paspulka*
hodnocení

0x

Musím říct,že mě úplně šokovalo,jak někdo může říct,že to ,skončí v garáži, kvůli hluku - neperete vzduch v obyčejné pračce na prádlo?/ Protože čističky jsou bezhlučné...konkrétní výrobek asi nemohu tady uvádět - podle pravidel portálu - používám a máme roky tu z reklam z Ona dnes a z dalších časopiců..dodací lhůta v sezoně je asi 3 neděle,ale věřte,vyplatí se...my teda vzali stříbrnou,mají i černou - ale to je jen proto,že se barva hodí do interiéru.Tyhle pračky vzduchu mají dosah velký - 1 vyčistí v podstatě náš byt - 5+1 celý...jen - kupte čističku/ kolem 3000kč/ s omyvatelným filtrem,je to lepší neži kupovat filtry...

hodnocení

Manželka má taky zájem o tu Ionic care nebo jak se to jmenuje. Vzhledem k tomu, že doma máme suchý vzduch, přemýšlel jsem i o kombinované čističce, která by měla i zabudovaný zvlhčovač vzduchu.

paspulka*

mám,znám Nic nebudete riskovat tím,že v zimě zavřete okna a budete dýchat čistý vzduch bez smogu...objednejte ji přes obchod a nechte si předvést,ať máte jistotu,že neslyšíte hluk a necítíte žádné proudění vzduchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]