Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit hrnec od povidel

Od: aljosa11* odpovědí: 6 změna:

kdo má již odzkoušeno jak vyčistit řádně připálený smaltovaný i nerezový hrnec od vaření povidel. zkouším všechny možnosti vyzkoušené v kuchyni, sodu, sůl ale na tyto příškvarky nefunguje, polila jsem to i čističem na trouby tak trochu povolilo ale drží ještě dost. díky za radu.

doplněno 16.08.09 19:19:

zkusila jsem všechny rady a zatím nic moc včera i dnes jsem to postříkala pěnovým čističem na trouby tak ty největší škvarky se odlouply ještě to nechám do zítřka tak uvidíme, ale savo nebo prášek do pečiva nebo sůl s octem s tím vůbec nehnul. smaltovaný se podařil ale ten nerezový to je oříšek ale nevzdám to . díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Já jsem hrnec vyčistila povařením písku na nádobí - ale ten už se asi moc nepoužívá. Jinak v mých babských radách jsem ještě našla povařit s malým množstvím vody prášek do pečiva a nechat stát. A také povařit vodu s octem a solí. Ale ten písek na nádobí (nebo i na vany) byl tutový. I když to nebyla zrovna povidla. :)

doplněno 14.08.09 14:38:

A možná i takhle by to mohlo zafungovat?

trouba vyčistit _ navlhčená místa posypat práškem do peč. Navrch mokrý hadřík a nechat přes noc a potom umýt Jarem

alena60
hodnocení

0x

Ahoj, zkuste tu připálenou plochu polít Savemneředěným nebo zředěným horkou vodou, nechte to působit třeba přes noc (ale možná to nebude ani nutné tak dlouho), pak to vylijte a převařte v hrnci 2x nebo 3x čistou vodu. Sice nevím, jestli to není zdraví škodlivé (když tak ať někdo napíše, zda je to závadné, samotnou by mě to zajímalo), ale snad ne, když pak vyvařím několikrát ten hrnec čistou vodou, že? Občas to tak udělám a mám krásně vyčištěný - vybělený hrnce - kastroly... Ahoj Alena ;)

hodnocení

0x

A co tak nechat v hrnci třeba 3 dny stát vodu? Čekala bych, že se to rozpustí a odmočí.

lidka*
hodnocení

0x

Hledala jsem přípravek na skvrny od plísně a našla jsem tuto sůl. Vzpomněla jsem si na hrnec od povidel. Sůl lze použít i na připáleniny - možná by to bylo účinné:

baby-eshop.cz/...

hodnocení

0x

Povidla jsou takto drahá záležitost. *plac*A co kyselé zelí? Povařit a nechat stát.

kejki

Nejsou drahá, jen se mají dělat zvolna a míchat. Osobně doporučuji pekáč (velká plocha pro odpar) a troubu (dobrá regulace teploty).

jo a na starou zetku (kuchyňský robot ze Zbrojovky)byl nástavec na míchání povidel. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]