Nejste přihlášen/a.
Zřejmě bydlím někde na konci rozvodu vody, než začne téci teplá voda, trvá to dlouho, asi to leze do peněz za teplou vodu.Nějaký čas jsem zkoušela tu studenou vodu natáčet do hrnce a různě ji požívat, ale obtěžuje mě to mít plné hrnc., Stěhovat se nechci,ostatně nejsem asi jediná. Takže hodit to za hlavu?
Děkuji, napíšete mi přesnou normu, zkusím to, ale vím, žeuž více lidí si stěžovalo u majitele domu (magistrát) a bylo to houby platné, vždy bylo odpovězeno, že máme smůlu, že bydlíme jak jsem psala dále. Třeba v koupelně mi do těch 50 sec. teče, ale v kuchyni, to je jiná stupačka, je to rozhodně hrůza. A ohřev vody je přes obrovské boilery řízené pc ve sklepě. A je tu 120 bytů.
Ahoj.
Asi by si ti na to měl kouknout někdo znalý systému. Kde končí tzv. cirkulace. To je místo, odkud se ta hnaná teplá voda vrací zpět do nějaké kotelny či výměníku. A pak se podívat, jak je to k tobě ke kohoutku daleko. Třeba to jen necirkuluje správně a tak pak tu teplou máš dál od bytu a musí více odtéci té vychladlé teplé. Jestli je bydlení ve správě nějakého byťáku, nebo správcovské firmy, pořád tyhle firmy mají své či nasmlouvané instalatéry. Měli by to najít a vyřešit. Tak je oslov. Držím palce.
Koukám, že máme s panem Mistrem Martinem shodu. I když jsme to každý napsali jinak.
Ajo,pro úplnost informace,v bytových domech s instalovaným systémem ohřevu teplé vody jsou z výměníku nataženy dvě roury a to jedna,která vede teplou vodu cirkulačním okruhem zpět do kotle.z této trubky jsou vedeny krátké odbočky do bytů.Tím je k dispozici neustále teplá voda.Pokud je někde v okruhu trubka přerušena,pak se musí vypustit objem celého potrubí,pokud náhodou někdo současně neodebírá teplou vodu.Je nutno vynadat vedení,aby se situace napravila.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.