Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naviják na hadici

Od: samurraj® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, zda se nechá koupit (kde) navíječ na zahradní hadici. Mám 50m 3/4 a prostě nikde jsem v obchodě nenašel na tuhle velikost a délku navíječku..Kdybyste měl někdo nějaký tip, budu rád.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co tady - nazahradu.snadno.eu/... , píší že se vejde až 75 m 3/4. Každopádně počítejte s tím, že to bude pěkně těžké.

nebo zde - serviscentrum.cz/...

hodnocení

Supr to je přesně ono. Hledal jsem blbě, vy lépe, děkuji.

Tady se najdou tak velké, ale je to pálka. mamtechnika.cz/...

hodnocení

0x
Starý disk z kola nepostačí?

hodnocení

0x

Já tenhle problém řešil vloni. Při cenách a pevnosti dodávaných vozíků jsem nakonec rezignoval a stvořil si špulku sám. Bočnice překližka cca 2x5mm, střed tuším osm závitových tyčí M8, jako distanční sloupky posloužila plastová vodovodní trubka. Stojan zatím v nedohlednu, ale i tak je to paráda - když to srovnám s tím zápasem, který jsem sváděl při motání nepoddajné hadice v ruce. Cenově jsem tak na třech stovkách, spousta materiálu byla z přebytků. Největší problém byl odhadnout velikost špulky (hrubě jsem to předimenzoval). Uznávám, že můj příspěvek není zrovna odpovědí na danou otázku, ale třeba někoho inspiruje.

hodnocení

Mě prostě už vytáčí, jak při zalévání musím neustále hadici rozmotávat a zase smotávat. Přece jen 50m už je nějaká délka. A navíc ta hadice se mi válí před barákem jen tak hala bala. Našel jsem nějaký vozík na 50m o Gardeny, ale všichni to dle heureky kritizují. Pak je tu ten vozík z vašich odkazů za cenu nějakých 3 200Kč. Je to docela darda, ale zase kdyby to mělo být kvalitní a vydržet to...

Z vlastní zkušenosti - ty plastové navijáky ( s cenou do tisícovky) na hadice jsou na nic. A 50 metrů 3/4 je pěkná váha, takže určitě vybrat naviják kovový a pokud s ním budete přecházet (přejíždět) po pozemku, tak bych koupila ten čtyřkolový. Je to sice darda, ale zase uklizená hadice a i zimní úklid bez problémů a bez neustálého motání.;)

hodnocení

Tak po dlouhé době jsem kromě jednooho Vámi uváděného našel ještě jeden. Tak schválně, který byste vybrali?

1) Wolf-Garten WS 80 Z

2) Claber 8894 - Metal Gemini

doplněno 30.04.16 07:03:

Jen doplním, že ona dva jsou za podobnou cenu.

Naviják na hadici
Naviják na hadici #2

Já bych vybrala ten 2. - Metal Gemini - myslím že bude stabilnější a střed je tvořen širšími pásy.

U toho 1. se mi nelíbí ten střed bubnu - hadice se navíjí na 5 tenkých tyček, malé podložení hadice, mohla by se stlačovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]