Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na pračce

Od: 2810* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, v lednu jsem zakoupila pračku LG a při praní na program bavlna se mi neohřívá voda při nastavení na 40 stupňů. U ostatních programů pračka ohřívá vodu normálně. Při dotazu mi bylo sděleno, že to není možné, aby to nefungovalo na tom jednom programu.Vím, pračka je v záruce, ale nechci zatím volat servisního technika, ale nakonec mě to stejně nemine. Děkuji za Vaše příspěvky k mému problému.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fantomas007*
hodnocení

0x
Jak vite ze se nenahriva na 40 stupnu?Pradlo neni vyprane?
2810*
hodnocení

Fantomasi, nejdříve jsem sahala na sklo dvířek a protože se mi zdálo pořád stejně studené, čekala jsem až se prádlo dopere a ještě před napuštěním vody na máchání jsem pračku vypnula a když se dvířka uvolnila, tak jsem je otevřela a prádlo bylo studené. Jsem z toho smutná, ale nevím jak jinak teplotu změřit. U jiného programu na 40 stupňů je sklo na dvířkách mírně teplé. Ach jo, nevím tedy jestli volat technika, aby mi řekl, že si to mám zaplatit, že měl zbytečný výjezd.Mě samotné je to taky divné, ale co dělat? Přesto moc děkuji, že jste se ozval.

martinjuricek

pračku máte v záruce, takže nic platit nebudete. Zavolejte na servis, řekněte co se děje a oni se s Vámi domluví co a jak. Platit nebudete výjezd technika a ani zjištění závady, natož opravu.

2810*

Martine, tak si představte, že jsem dnes volala servis, kde paní nebo slečna zvedla telefon a hned na nahlášení mého problému s pračkou mi oznámila, že pokud technik nic neshledá, budu výjezd platit. Štve mě, že jsem nemluvila přímo s odborníkem, kterému bych problém o kterém si myslím, že existuje sdělila. No uvidíme v pondělí, kdy se ozve přímo technik, abychom se domluvili, kdy přijede. Doufám, že k tomu, abych měla platit nedojde. Mějte se moc hezky a díky.

stanley*
hodnocení

0x

Dobrý deň,

určite treba vystihnúť aj moment kedy je tam tá teplota, ono že sa to perie na 40 neznamená, že to tam je počas celého pracieho cyklu cca 2,5hod. V skutočnosti sa to perie pri tejto teplote asi len cca 30-45min... ostatné programy, ako oplachovanie, používanie aviváže, záverečné oplachovanie atď v danom pracom cykle používajú len studenú vodu.

Možno by stálo za skúšku pustiť aj prázdnu práčku na daný program no inú teplotu, napr 60/90?

pohanka*
hodnocení

0x

Mám také LG. Zeptám se, kam máte odtokovou hadici? Pokud ji máte volně do vany, tak si tam přistavte kyblíček a chytněte tu první mydlinkovou vodu. Měla by být vlažná.

Jinak, já na bavlnu ani neperu, ale na syntetiku na 40, nebo 60. Zcela to stačí.

2810*

Pohanko, díky za odpověď, ale hadici do vany nemám, jinak se Vás ještě dovoluji zeptat,zda pokud jste prala na program "bavlna rychlý" na poloviční náplň jestli se čas praní oproti plné náplni zkrátil. Podle mě by to tak mělo být, ale mě to pere pořád 153 minut. Jinak na "bavlnu" pere při stejné teplotě i otáčkách ždímání dobu kratší.

Taky na bavlnu už neperu, ale chci mít pračku za ty nemalé peníze v pořádku, teď mě ale co by důchodce straší ten zbytečný výjezd technika, jak mě postrašila paní když jsem volala na servis. Mějte se moc hezky a uvidíme jak to dopadne - díky všem co mi odepsali.

pohanka*

Abych řekla pravdu, tak jinak, než na zkrácený program neperu. Všechno se mi ukazuje na displei.

Co naopak přidávám, tak je máchání navíc. Oblečení nemám až tak špinavé. Špinavá místa předem mýdlem požďuchám.

Mám pračku LG Energy Class, ale již alespoň 8 let. 1 oprava. Spokojenost. Takže máte novou a zde bude trošku jiné ovládání, tak asi moc nepomohu.

Mám tam tlačítko Time /čas/ A tím mohu buďto odložit praní, nebo zkrátit. Jakmile zmáčknu zkrátit, tak na displei se mi čas zkrátí. Čas bavlna z 1.58 na 1.34.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]