Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přistřešek

Od: vitas odpovědí: 6 změna:

Zdravim ,CHci se poptat kolik budu potrebovat, betonu na 3x sloupek ze ztraceneho betonu š:30cm,D:50cm V:25cm do vyšky 200cm a pak to těž 3 sloupy do vyšky 225cm , do každeho sloupu pujde betonarska vyztuž, A kolik bych potreboval pisku, štěrku,cement,? Předem dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Me to vyslo 1.8 kubiku. Tj cementu 550kg a pisku 2 kubiky (3.2t). Tedy ne pisek, ale betonarsky sterk.
vitas
hodnocení

Diky diky, tak sem se rozhodnul že to postavim z jeklu co mi leži na pudě :D jen cement by mě výšel drahší než ztracene bednění :D :) ale i tak díky :)

paw*
Nevim kolik stojinZB, ale pri svepomocnem michani se dostanete na cenu cca 1100/kubik.

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.!

Vaše poměry jsou vskutku podivné...

Šířka=30cm

Délka=50cm

Výška=25cm (Beton?)

Nespletl jste si zásadní poměry, mezi hloubkou, šířkou a výškou oplocení..?

Tak to trošku promyslete... a pak se ozvěte.

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,pokuď jsem dobře počítal budete potřebovat 51 kusů tvarnic ztraceného bednění.Protože tvárnici doma

nemám vypočítáte to snadno sám.Změřte si jeden otvor tvárnice(šíře,délka a hloubka) tyto tři rozměry mezi sebou

vynásobte(šxdxh)-rozměry dosaďte v metrech(n.př. změříte délku 17cm=0.17m..atd) výsledek znásobte 102x

(každá tvárnice má dva otvory).Tím dostanete celkem potřebu betonu v kubických metrech,n.př.Q

Na zalévání děr tvárnic potřebujete beton v poměru písek:cement-3:1 celkem 4 díly.Vypočtený obsah betonu Q

vydělte 4-mi a vyjde Vám potřeba cementu,zbytek(3 díly) je písek.

Při zdění dejte do každého otvoru beton.drát,nejlépe zatlačit ještě měkého betonu základu.Zalévat až po položení

druhé tvárnice a lepší je řidčší beton-dobře vyplňuje otvory.

S pozdravem fero

hodnocení

0x
Dva odkazy na potřebu vyplňového betonu
betonbroz.cz/...
stavospol.cz/...
Jasné a přehledné.
Pozor na rozdíl mezi T 50 a T 30! Rozměry stejné, montáž odlišná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]