Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po vybourání a postavení nové koupelny v paneláku potřebuju srovnat podlahu do úrovně s chodbou. Jde o 1 - 1,5 cm. Chtěl bych cca 1cm vybeetonovat a nahoru nalít nivelaci. Je možné takto tenkou vrstvu dělat z betonu? Mám nakoupený obi.cz/... , kde píšou, že je pro vrstvy do 10mm, ale jinde jsem se dočetl, že vrstva na potěr musíá být minimálně 5cm. Nepopraská mi to při téhle tloušťce? Musí přijít na starý beton nějaká penetrace nebo stačí polít vodou? Pod nivelacio penetraci samozřejmě dám, ale ted ji nemám a tak nevím, jestli to bez ní můžu dělat. Celé to nivelací dělat také nechci, je to dost velká vrstva a navíc mám jen jeden pytel nivelace.
Je můj plánovaný postup reálný?
No ten váš odkaz mě nejde,ale pokud to je tzv:jemný (nízkozrný) potěr tak proč ne?Ten je cca od 5mm třeba: delfystaviva.cz/... .Nevím jaký máte podklad ale ta penetrace neuškodí
ano, on možná po zaschnutí udělá nějaké trhlinky ale to spraví ta nivelace
Já bych v paneláku žádný mokrý proces nedoporučil.Když nad námi dělali nivelačku pod plovoučku,prosákla nám voda do stropu obýváku.Prostě spáry mezi panely to proteče.Položil bych na panel desky Rigidur(sádrovláknité desky)Okolo stěn se jen zapění a může se pokládat dlažba,nebo lino.
JABRAKA
My jsme v přízemí, takže to prosákne maximálně do sklepa. Beton bych rek neprosakne (je hustej a ma v sobě málo vody), nivelacka je ridka, ta ano, ale pod ni je treba dat dobrou penetraci, aby neprosakla, ale odpařila se. Když jsem ji v jedný místnosti dělal, tak jsem to podcenil a nivelace se během 5 minut vsákla, jak rikate.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.