Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, omlouvám se že otravuji, ale potřebuji prodiskutovat jednu věc týkajícího mého domu.
Chtěl jsem se zeptat máme starý dům a máme pouze jednu zeď vlhkou (spíše roh) na druhé straně této zdi je stará žumpa v garáži, kde se voda přečerpavá do nové venkovní (v žumpe je jedna trubka privod od WC a srchy na druhé straně žumpy je opět trubka kde to po dosažení výšky beží do nové) mám pocit že by mokrá zed mohlamohla být pravě od této žumpy. Bůh ví jak dlouho tam ta žumpa je ale nejaký pátek to už taky bude.
Děkuji za jakou koliv odpověď
Pozor na jednu věc. I když tu starou žumpu odstavíte, necháte vyvézt a nebudete už používat, časem, se vám do ní stáhne voda. Je potřeba dno té žumpy na několika místech provrtat tím největším vrtákem, jaký seženete, co nejhlouběji, min skrz beton a skrz jílovou izolaci, která pod tím dnem určutě je.Díru vysypat kamením, aby se znovu neucpala. Ty díry zajistí přirozené vsakování vody, která se do žumpy dostane, ať už vysrážením, nebo průsakem.
kdyz mrknu do garáže tak je ta žumpa daleko cca 1-1,5m tak že podle mě pokud prosakuje tak mokrá zeď bude od toho .. Je to i znát (teda podle mě) že pokud je tam víc lidí a častěji se chodí na wc tak je zeď mokřejší. Tento víkend budeme kopat novou trubku až k nové jimce a se starou udělám co se zde psalo. Děkuji.
Dobrý den,problém vlhkého rohu u domu s největší pravděpodobností skutečně souvisí se starou žumpou.Neuvádíte
jak je vzdálenost mezi oběma trubkami(přívod do staré a přepad do nové žumpy),volil bych rovněž propojení(nastavení)
přívodu až do nové žumpy.Starou vyčistit a zatím nechat,třebas by se mohla časem hodit.Po vyschnutí bych teprve
řešil vlhkost zdiva na domě.Rozhodující také bude,zda se jedná cihlové ,nebo kamené zdivo.
fero
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.