Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký potah na sedací soupravu?

Od: kiaransalee* odpovědí: 3 změna:

Ahoj Všem,

prosím o Vaše tipy, či rady a skušenosti s druhem potahu na sedací soupravě. Chci si koupit novou, ta stará nějak dosluhuje a chtěla bych získat Vaše rady jakou potahovou látku zvolit. Nyní mám nějakou látku, ale je věčně špinavá, tak ji musím často prát. Známí mi doporučují kůži, pravou, ale tam je to zase finančně náročnější. Mně by se líbila, ale vyplatí se za ty peníze? Děti jsou už odrostlé, takže nějaké vylité limonády snad nehrozí. Ale člověk nikdy neví...

Díky za tipy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

1x

Vlastní zkušenost nemám a tak aspoň článeček pro inspiraci www.tvujdum.cz/in/...

hodnocení

1x

Je to o názoru na praktičnost. Kožená sedačka je snadná na údržbu ale v zimních měsících dost chladí, než se zahřeje když si sednete. V létě se zase vcelku rychle připotíte ke kůži. Osobně dávám přednost potahu mikroplyš. Sice není tak efektní jako kůže, ale svůj účel splní bezezbytku. Projděte obchody s nábytkem a porovnejte.

lidka*
hodnocení

1x
Druhy potahů sedaček

• Klasická bavlněná potahová látka- velkým kladem je cena, avšak životnost tohoto materiálu je nízká. Proto se příliš nevyuživá.

• Mikrovlákno - s tímto materiálem se naopak setkáte velmi často. Patří k nejpoužívanějším pro sedací soupravy rohové. Údržba je velmi jednoduchá a na omak je materiál velice příjemný.

• Žinilka - tento materiál je složen z podkladu 50% bavlna a 50% PES a do něho je vetkán vlas ze 100% bavlny. Nevýhodou je špatná možnost čistění skvrn. Na omak je však materiál velice příjemný.

• Mikroplyš - Mikroplyš je odolný proti zašpinění a dobře a snadno se čistí. Tento materiál se využívá nejvíce právě pro rohové sedací soupravy. Má pevný tkaný podklad 50% PES a 50% bavlna, s vrchním odolným vlasem ze 100 nylonu.

• EKO kůže / umělá kůže - vhodný druh materiálu pro ty rodiny, kde se nachází alergik. Dá se lehce vyčistit s přídavkem trošky saponátu. Horní vrstva tohoto materiálu je ze 100% polyuretanu, podklad je 100% bavlněný úplet.

• Kůže - v poslední době se stává velice atraktivním materiálem právě přírodní kůže. Kůže se přizpůsobuje podmínkám v interiéru a získává na kvalitě. Sedací soupravy vyrobené z kůže vypadají elegantně a komfortně. Velkou výhodou je, snadná údržba a čištění. x x x x x x*klik* Já osobně bych dala přednost sundávacímu potahu vzhledem ke snadnější údržbě. Navíc jsem se setkala i s tím, že jsou nabízeny na sedačky náhradní potahy. To také není špatné řešení, dle nálady si změnit vzhled sedačky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]