Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větrací mřížka digestoře v rovině s fasádou?

Od: kytka* odpovědí: 4 změna:

Zateplujeme dům. Buď můžeme dát větrací mřížku 3cm "před" fasádu (bude tedy koukat kousek nevzhledné oranžové roury) nebo rouru trochu uříznout a dát mřížku "na fasádu." Pokud by byla zároveň s fasádou, NEBUDE ZKONDENZOVANÁ VODA Z NÍ DĚLAT ŠMOUHU POD MŘÍŽKOU NA FASÁDĚ? Nikdy jsme nic takového zatím neměli. Díky za vaše zkušenosti!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si že v druhém případě by se tak dělo.

Nelze vyměnit oranžovou trubku za nerezovou? Popř. bílou? A ukončit nějakou hezkou hlavicí? Na cenu nehleďte, neděláte to ta sezónu, ale na stálo.

paw*
hodnocení

0x
Kondenzovana voda mozna nebude takovy problem. Kdyz to ukoncite hned na fasade, tak za par let mate nad mrizkou hnedy flek. Asi jako mivaji nektere hodpody nad vetrakem z venku. Mastnota se srazi na fasade hned nad digestori. Pokud se vam podari, natahnete trubku od digestore nad strechu.
Já bych to taky popotáhl dál ze zdi kvůli kondenzátu a ani na mřížce bych nešetřil a šel do nerezu. Mám v patře vytažený průduch z koupelny a na plastu za pár let nalepený prach s vodními parami z koupelny začal krásně plesnivět.

uska*
hodnocení

0x

Vytáhnout před fasádu a ten kousek škaredé oranžové trubky jsem natřela fasádní barvou. Oranžová zmizela a nijak to pohledově nevadí. I když to mám směrem do zahrady, troufla bych si na to i směrem k cestě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]