Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanalizace a napojení

Od: honzakarabina odpovědí: 9 změna:

mam takovy problém .Obec udělala kanalizaci .Ja se chci napojit,ale připojku delali protlakem v hloubce cca3m ja chtel max 1,2m je to v miste kde je padající plot tudíž technicky skoro nemožné .kdo určuje hloubku?projekt mi dokonce neudělali prý na ten kousek není potřeba

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Když už je to hotové, tak je zcela irelevantní kdo určuje hloubku.
Hloubkové uložení kanalizace je dáno samozřejmě projektem, který je proveden s ohledem na platné ČSN, topologii terénu a podmínky v místě stavby.
honzakarabina
hodnocení

myslím,že firma mne měla informovat o tom,že nejde dodržet hloubku amohlo se najít jiné řešení.jde mi o to aby protlak našli a vyvedli na1,2m myslíte,že na to nárok nemám? nechci dopadnout jako soused kterému ta stejná firma hledala napojeni 3 dny

Já nemyslím..Rozumějte, nemám dostatek informací a neznám místo kde stavba stojí.
Možná to šlo udělat pro Vás lépe..možná to technicky nebylo možné.
Asi by Vám způsob provedení přípojky (hloubkové uložení) měla firma nějak zdůvodnit.Já nevím jak zněla dohoda mezi Vámi a stavební firmou, nebo jestli máte nějaký zápis z kontrolního dne...atd.
honzakarabina
hodnocení

Jsou to Nemojany54.Při první konzultaci nebyl jediný problém tak sem to neřešil . Když to pak řešili protlakem tak jsem měl za to,že podejdou vodu a stávající deš.kanalizaci najdou konec a vysadí na danou výšku!ato bylo sklamání když sem kontaktoval vedoucího a ten my jen doslovně řek.Máte to udělaný tak abyste si na to musel zavolat specializovanou firmu! Nám suska nedovolila překopy.Za dva dny celou ulic překopávali,Protože jim u dalšího protlaku praskla voda .Není divu litina z šedesátých let.Kdyby byla nějaká spolupráce tak bych zaplatil a protlačilo se o metr dál aby sem na dvoře.Niní mě čeka vytyčení vody,star.kanálu,povolení od susky ,jelikož do tři metru to je tak na díru s montážním prostorem a pažením výkopu a plotu jama jak hovado.U kanalizací mám 5 let praxe ,ale tohle jednání sem nezažil.A to jak se k tomu postavila obec?Ani nemluvit.Napoj se nebo po tobě pudem!Tak si na tu srandu někde pučim a vemu si tu spešl firmu.Hnedle se mi bude kadit líp.S pozdravem Honza

doplněno 21.04.16 10:25:

Mimochodem ochranné pásmo je asi 1,5m esi se nemýlím .Tak tam s bagrem nemám co dělat Taky HUSTý.Ojoj co já komu udělal.

Ano, ochranné pásmo je 1,5m. Ale s bagrem tam klidně můžete.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Ber to jako prostý problém. Furt to máš ve spádu. Soused to měl poněkud vobráceně a tak to měl z domku trošku do kopce. A musel použít nějaký čechradlo s čerpadlem. Možná, že jsi jen promarnil okamžik výstavby, kdy jsi tu přípojku mohl řešit zároveň.

hodnocení

0x
Nejak si nedovedu představit jak se dělá protlak pro 160trubku bez dvou montážních jam.
A když už tam tedy druhá jama byla, proč se to rovnou nenapojilo?
doplněno 21.04.16 15:44: Stejně je to divný...
Aby to dokázali vyvrtat do kopce, tak by kanalizace musela být v cca 4m hloubce. Ti jsem ještě neviděl
V silnici to je tedy napojený a u vás končí otevřená trubka v rostle hlíně...
honzakarabina
hodnocení

sory vrtali to! což je horší .narazili na šutry tak si tipli kde to asi je

honzakarabina
hodnocení

přesně jak říkáte!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]