Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sítě do oken

Od: zmatenka® odpovědí: 9 změna:

Máte někdo zkušenosti s těmito sítěmi do oken?

heureka.cz/...

Vím, že jsou v různých cenových relacích, je v tom nějaký kvalitativní rozdíl? Okna v domě máme vybaveny sítěmi v alu rámech, ale podcenili jsme situaci a jedno okno v přízemí je bez sítě. Mimo chránění se proti hmyzu si naše kočka zvykla tímto oknem chodit do domu a rádi bychom jí v tom zabránili. Než objednávat novou síť v alu rámu, chtěla jsem zkusit tuto aletrnativu. Okno je na jižní stranu a nevím, jak se bude chovat suchý zip v teplejších dnech. Má to vůbec cenu do toho investovat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Já nevím, jestli to má cenu. Když si uvědomím cenu Tesa sítě s dopravou a cenu za dodatečně vyrobenou přímo od dodavatele za pětistovku, tak raději vezmu od něj na míru. A to je i moje odpověď.

hodnocení

2x

Potvrzuji - k ničemu, já si nechala sítě ve firmě vyrábějící plastová okna, mám je už 10 let, jsou snímatelné na háčky u okna a okné může být cleý den otevřeno dovnitř. Jedna i smontáží nma velké okno 550 Kč - ted.

hodnocení

Omlouvám se všem dobrákům, kteří věnovali čas a odpověděli na mou otázku. Byla jsem mimo dosah mého PC a proto ta časová prodleva. Po přečtení vašich odpovědí jsem uznala, že bude nejlepší síť v rámu a už jsem kontaktovala firmu. Děkuji za rady a pomoc. Zmatenka.

hodnocení

0x

Takovéto sítě jsou k ničemu - jednorázovky na pár dnů-týdnů.. Lepidlo na suchém zipu vám rám okna zasviní, špatně se to tam dává a časem to uletí...

Z vlastní zkušenosti rozhodně nedoporučuji !

doplněno 20.04.16 13:46:

doplním - možná záleží i na směru umístění- máme okna na JIH - po prvním roce ten suchý zip je totálně rozpadlý - zůstalo jen to lepidlo, které jde špatně dolů...

Když si ale spočítáte trvanlivost této sítě a sítě demontovatelné v rámu, pak finančně bude zřejmě za pár let užívání jistější ta aktuálně dražší varianta.

doplněno 20.04.16 14:36:

Ano - lepil jsem je z vnější části - z vnitřní to nebylo technicky možné s ohledem na charakter rámu a systém zavírání...

mytrix*

Možná blbý dotaz, ale nelepil jste ten zip náhodou z vnější strany okna? Tedy na něj přímo svítilo slunce?

doplněno 20.04.16 14:51:

No tak to jsme doma. Ten pásek není UV stabilní, takže proto Vám tak rychle na slunci zdegradoval. Ten pásek se musí lepit jen zevnitř.

doplněno 20.04.16 15:12:

Tak to je samozřejmě pravda, že ne do každých oken jsou vhodné. Já jen upozorňuji na to, že těžko můžete označovat tento výrobek za nekvalitní, když jej montujete v rozporu s návodem.

Sítě do oken

Jasné - ale to nesmíte mít např. okapničku - ta by dole roztrhala síťku. Nebo když to dáte přes těsnění, ničíte ho (v případě pevnějších sítí). Ostré rohy okna také trhají...

Je to prostě podle typu okna.

V každém případě bych šel vždy do sítí s rámem - které se dají kdykoliv odejmout a vrátit.

hodnocení

0x

No jasan)) máme je doma i na baráku)) investice není tak velká, a tak po dvou letech sítě měníme)) ten suchy zip necháváme, bo je stále stejný))

Aha))oproti jmlc jsem s nima spokojená)) pokud je vyloženě něčím neprotrhnu, tak jsou v pořádku))

mytrix*
hodnocení

0x

Já mám tedy s těmito sítěmi jen ty nejlepší zkušenosti. Samotnou síť je vhodné každou sezónu obměňovat. Já to většinou dělám tak, že na zimu je odstraním, takže pak nezavazí v okně.

Co se týče toho suchého zipu, tak jednou se nalepí a je vyřešeno. Po nějaké době může docházet k jeho částečnému odlepování v rozích, ale to vyřeší lepidlo. Rozhodně se mi nestalo, že by se zip rozpadl..

Jinak je vhodné volit ty o něco dražší od TESA. Na kvalitě tkaniny je to dost znát - je preciznější a jemnější.

jentak*
hodnocení

0x

Používám je, ale na starých dřevěných oknech. Takže jsem se vykašlal na sucháč, a přišpendlil to do rámu připínáčkama. Mám připínáčky i síť zevnitř, ale tak, že při zavření okna zůstává síť venku. Přivírám ji tedy při zavření oken mezi rám a okno. Stará dřevěná netěsnící okna, mají i své výhody, :). Každý rok se stejně musí ALESPOŇ jednou sundat a vyprat. A lepší jsou v černé barvě, není na oknech tak vidět jako bílá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]