Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s těmito sítěmi do oken?
Vím, že jsou v různých cenových relacích, je v tom nějaký kvalitativní rozdíl? Okna v domě máme vybaveny sítěmi v alu rámech, ale podcenili jsme situaci a jedno okno v přízemí je bez sítě. Mimo chránění se proti hmyzu si naše kočka zvykla tímto oknem chodit do domu a rádi bychom jí v tom zabránili. Než objednávat novou síť v alu rámu, chtěla jsem zkusit tuto aletrnativu. Okno je na jižní stranu a nevím, jak se bude chovat suchý zip v teplejších dnech. Má to vůbec cenu do toho investovat?
Potvrzuji - k ničemu, já si nechala sítě ve firmě vyrábějící plastová okna, mám je už 10 let, jsou snímatelné na háčky u okna a okné může být cleý den otevřeno dovnitř. Jedna i smontáží nma velké okno 550 Kč - ted.
Takovéto sítě jsou k ničemu - jednorázovky na pár dnů-týdnů.. Lepidlo na suchém zipu vám rám okna zasviní, špatně se to tam dává a časem to uletí...
Z vlastní zkušenosti rozhodně nedoporučuji !
doplním - možná záleží i na směru umístění- máme okna na JIH - po prvním roce ten suchý zip je totálně rozpadlý - zůstalo jen to lepidlo, které jde špatně dolů...
Když si ale spočítáte trvanlivost této sítě a sítě demontovatelné v rámu, pak finančně bude zřejmě za pár let užívání jistější ta aktuálně dražší varianta.
Ano - lepil jsem je z vnější části - z vnitřní to nebylo technicky možné s ohledem na charakter rámu a systém zavírání...
Možná blbý dotaz, ale nelepil jste ten zip náhodou z vnější strany okna? Tedy na něj přímo svítilo slunce?
No tak to jsme doma. Ten pásek není UV stabilní, takže proto Vám tak rychle na slunci zdegradoval. Ten pásek se musí lepit jen zevnitř.
Tak to je samozřejmě pravda, že ne do každých oken jsou vhodné. Já jen upozorňuji na to, že těžko můžete označovat tento výrobek za nekvalitní, když jej montujete v rozporu s návodem.
Jasné - ale to nesmíte mít např. okapničku - ta by dole roztrhala síťku. Nebo když to dáte přes těsnění, ničíte ho (v případě pevnějších sítí). Ostré rohy okna také trhají...
Je to prostě podle typu okna.
V každém případě bych šel vždy do sítí s rámem - které se dají kdykoliv odejmout a vrátit.
No jasan)) máme je doma i na baráku)) investice není tak velká, a tak po dvou letech sítě měníme)) ten suchy zip necháváme, bo je stále stejný))
Aha))oproti jmlc jsem s nima spokojená)) pokud je vyloženě něčím neprotrhnu, tak jsou v pořádku))
Já mám tedy s těmito sítěmi jen ty nejlepší zkušenosti. Samotnou síť je vhodné každou sezónu obměňovat. Já to většinou dělám tak, že na zimu je odstraním, takže pak nezavazí v okně.
Co se týče toho suchého zipu, tak jednou se nalepí a je vyřešeno. Po nějaké době může docházet k jeho částečnému odlepování v rozích, ale to vyřeší lepidlo. Rozhodně se mi nestalo, že by se zip rozpadl..
Jinak je vhodné volit ty o něco dražší od TESA. Na kvalitě tkaniny je to dost znát - je preciznější a jemnější.
Používám je, ale na starých dřevěných oknech. Takže jsem se vykašlal na sucháč, a přišpendlil to do rámu připínáčkama. Mám připínáčky i síť zevnitř, ale tak, že při zavření okna zůstává síť venku. Přivírám ji tedy při zavření oken mezi rám a okno. Stará dřevěná netěsnící okna, mají i své výhody, . Každý rok se stejně musí ALESPOŇ jednou sundat a vyprat. A lepší jsou v černé barvě, není na oknech tak vidět jako bílá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.