Nejste přihlášen/a.
dobrý den, fotka asi mnohe napoví. Mám takové houpací křeslo. Chci ho upevnit na dřevěnou pozednici. Jelikož pozednice je vysoko, tak to snížim pomoci řetězu nebo lana níž. Ale chci využít tu výšku a křeslo "vytahovat" pod střechu k pozednici. Moje myšlenka je nějakým silonovým lanem přez nějaké kolečka a pak na stojce jen zajistit aby nespadlo?
ale nechám si od Vás poradit jaké kolečka nebo jaké lanko na vytahování by bylo nejlepší? bude to jak je nakresleno zelenou čarou, tzn. 2x 90°
děkuji za rady
A co dvě takové nebo podobné kladky? vazaci-technika.cz/... Možná narazíte i na menší průměr, váha křesla je minimální, bude stačit...a lano, lanko?...cokoli, co se vám bude líbit a bude vhodné ke zbytku vybavení..
Dvě věci: Nepoužívejte kovoý řetěz. Při houpání nepříjemně vrže.
A na zavěšení by se dal použít vytahovací závěs na kola. Neumím popsat jak to vypadá, kdysi to měli snad v lídlu. Dnes bych to tipoval tak na nějakou cykloprodejnu.
nonek: Jo, to je přesně ono. Ta levá část, se na zavěšení toho křesla může vynechat. A ta pravá část unese bez problémů 120kg. Odzkoušeno. Masivně to jen vypadá. Ten jejich provaz, co je tím provlečený, se musí zahodit. Je to ošklivá černá kroucená šňůra. Já použil lano z potřeb pro horolezce, průměr asi tak 4-6mm, už si nepamatuju. Musí to volně prolézt tím průvlakem, a nesmí to zase být moc slabé, aby ten zámek zapadnul a lano neprokluzovalo. Je to naprosto skvělé zařízení, zatáhnete za provaz kolmo k zemi, ono se to odjistí a pomalu to spouštíte dolů. Pak stačí provaz vychýlit z osy a samo se to zamkne. Když to chcete vytáhnout, tak za ten provaz to vytáhnete, kam až chcete, a zase jen povolíte lano vychýlené z osy a ono se to zajistí. Je to podle mně naprosto geniálně vymyšlený. Už mi to takhle funguje asi tři nebo čtyři roky, naprosto bez závady.
koukal jsem na ten obrázek, a je tam blbě nakreslený ten provaz směrem doprava pryč. Na pravé straně to lano projde přes tu pravou kladku a pak to musí být provlečeno dolů, otvorem v té otočné kulise. Ta zajišťuje to zamčení, a možnost odemčení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.