Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zemnící kabel pro plynové vedení

Od: 123mirek® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

v našem RD jsme zrekontruovali kompletně topení a vyměnili kotel na pevná paliva za plynový kondenzační kotel. Plyn v domě ještě nemáme, jenom plynovou přípojku a ta je vzdálená asi 25 m od domu. To znamená vykopat plynové vedení. Topenář mě řekl, že k uloženému plynovému potrubí budu potřebovat ještě uzemňovací kabel. Ale nedokázal mě říct jaký. Uzemňovacích kabelů je více druhů a pokud mám koupit 25 metrů, tak potřebuji nutně vědět jaký. Poraďte mi prosím...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, Vaše informace je možná nepřesná. Dnes se dělá plynové vedení do země z plastu a nad něj se umísťuje tenký izolovaný drát z důvodu jeho možného vyhledání v budoucnu (detektorem kovů). Proč uzemňovat plastové potrubí v zemi mně není jasné. Ovšem, třeba to někdo ví. Zdravím!

Tak nějak. Když mě před lety plynaři přiváděli k baráku plyn, dávali vedle plastový hadice klasický elektrikářský uzemňovací drát. Jen kvůli tomu, aby se to dalo po čase v zemi najít.

hodnocení

Dobrý den,

ano to bude ono. Topenář říkal, že ten drát položí vedle plastového potrubí a protože nejsem elektrikář, moc jsem to nechápal. Můžete mi napsat, co myslíte tím klasickým elektrikářským uzemňovacím drátem? Nedal by jste sem odkaz?

hodnocení

2x

zelenožlutý drát průřez 6 mm2

hodnocení

Myslíte tím toto?

kabely-vodice.heureka.cz/...

zakus*

Jako vyhledávací vodič se používá drát CY 4mm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]