Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera mě soused oznámil že se chystá postavit boudu na dřevo podél mého plotu v délce 6 metrů ihned u plotu. Vzhledem k tomu že to je jižní strana obávám se aby to neudělal příliš vysoké aby mě tam v létě nestínila, vzhledem k tomu že mám jen malou zahrádku 11x8 metrů. Děkuji za rady rád by jsem tomu dal nějaký řád a směr než bude pozdě.
Před pár lety jsem řešil podobný problém. Tenkrát jsem nebyl schopen z úředníků dostat jasné stanovisko. Předpisy, pokud nějaké vůbec existují, jsou zřejmě notně ohebné a každý (zkusmo jsem se ptal na více úřadech v různých městech) si je vykládal po svém. Obávám se, že pokud se situace vyhrotí, úředníci nic moc nezmohou, věc budete muset řešit u soudu. To je nákladné, zdlouhavé a výsledek je nejistý - záleží, kdo má víc peněz na šikovného advokáta, ale to asi znáte.
Prosím, napiše, jak to dopadlo, třeba se po letech něco změnilo k lepšímu a byla nastolena jasná, a vymahatelná, pravidla.
Tak si představte že si ten svůj domek postavil i bez mého souhlasu a to 20 cm od hranice mého pozemku. Dřevník je celý ze dřeva a postavený přímo na zem na jílu kde se stále drží voda a navíc je pod mím terénem 50 cm a ani nezpevnil výkop tudíž se mu tam začíná sesouvat hlína z mé zahrady. To je přesně to čeho jsem se bál i když sliboval jak vše zpevní a jak tam dá okrasné betonové tvarovky tak neudělal nic. Pokud by jsem mu to byl podepsal ještě by mě nyní mohl žalovat že mu ničím svou hlínou ten jeho dřevník. Nic mu nepodepíšu a basta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.