Nejste přihlášen/a.
Před 10 dny jsem jsem udělal kvašáky ,ale moc ještě moc nezačaly kvasit,jen se na hladině udělal povlak plísně a ke všemu jsou moc slané.Na litr vody jsem dala 2 lžíce soli (cca 5g soli) ,dala jsem tam kopr,křen a česnek. Nevím,v čem jsem udělala chybu.Vodu jsem se solí převařila a až vychladla,vylila jsem ji na okurky naskládané v 5 litrové lahvi.
Prosím poraďte,co s nimi...
Děkuji
Zdravím, to není plíseň ale "křís", no a soli je tam opravdu dost,ale okurky si vezmou co potřebují. Zapoměla jste dát listí z křenu, vinohradu a višní. Ten česnek tam být nemusel. Takže jste dostala můj starý tajný recept, jó, tu vodu nepřevařujte. Ve sterilní vodě nic nekvasí, asi se zlobíte že. Udělejte to podle mně a budou super.
Tak vás děvčata zdravím až dnes, protože jsem večer usnul a už jsem nereagoval. Dělám je do smaltovanýho kýblu. Nachystám si přerostlé nakládačky. Do spodu kýblu dám první vrstvu listí - křenové, vinné révy(nestříkané). kopr a višňové listy. Potom ta do 1/3 naskládám okurky a zase listí. Tak pkračuji až do 3/3 a navrchu zase lisí. Osolenou vodu nepřevařuji a solím podle chuti. Sůl dávám tak, aby voda nebyla přesolená, ale to je podle chuti každého. Okurky si vezmou co potřebují. Na to celé položím obrácený talíř dnem nahoru a zatížím kamenem nebo něčím těžkým zabaleným v igelitce. Voda musí vystupovat přes talíř. Kýbl dám na dva dny na slunce a potom na týden někam třeba do komory, no a je hotovo. Je to starý děděný rodinný recept. Dobrou chuť. Pokoušel jsem to všelijak a vším možným vylepšovat, ale takhle je to nejlepší. Česnek nedávejte vůbec, ten se ve slané vodě rozloží a zhořkne. Ahojda a napište jak vám chutnalo.
Díky kolego za rodinný recept. Je to pro nás čest - fakticky. Už jsem si ho uložila do oblíbených. Teď už jenom sehnat větší nakládačky, křenové listí nebude problém, možná ani višňové. Ovšem vinnou révu u nás sehnat problém bude, stejně tak s koprem. No, když se nepodaří letos - tak příští rok se na to připravím. Je to velice jednoduché a věřím, že bude i dobrý výsledek. Ještě jednou díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.