Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kvašáky - plíšeň na hladině

Od: zlinacci* odpovědí: 7 změna:

Před 10 dny jsem jsem udělal kvašáky ,ale moc ještě moc nezačaly kvasit,jen se na hladině udělal povlak plísně a ke všemu jsou moc slané.Na litr vody jsem dala 2 lžíce soli (cca 5g soli) ,dala jsem tam kopr,křen a česnek. Nevím,v čem jsem udělala chybu.Vodu jsem se solí převařila a až vychladla,vylila jsem ji na okurky naskládané v 5 litrové lahvi.

Prosím poraďte,co s nimi...

Děkuji

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Zdravím, to není plíseň ale "křís", no a soli je tam opravdu dost,ale okurky si vezmou co potřebují. Zapoměla jste dát listí z křenu, vinohradu a višní. Ten česnek tam být nemusel. Takže jste dostala můj starý tajný recept, jó, tu vodu nepřevařujte. Ve sterilní vodě nic nekvasí, asi se zlobíte že. Udělejte to podle mně a budou super.

lidka*

Hezký večer cotedo! Když už jste to nakousnul, tak by nebylo od věci dát přesný popis, jak na to.*tuc* Takže prosím pěkně, dejte do placu celý tajný recept. *klik* Budeme jim říkat "Cotedovi rychlokvašky" a nebo jak? *placni*

papene*

:PTaky se připojuji.

Ráda vyzkouším.*ua*

lidka*

No prosím a hnedka bude příloha ke svačince pro přítele. :P

 

hodnocení

1x

Tak vás děvčata zdravím až dnes, protože jsem večer usnul a už jsem nereagoval. Dělám je do smaltovanýho kýblu. Nachystám si přerostlé nakládačky. Do spodu kýblu dám první vrstvu listí - křenové, vinné révy(nestříkané). kopr a višňové listy. Potom ta do 1/3 naskládám okurky a zase listí. Tak pkračuji až do 3/3 a navrchu zase lisí. Osolenou vodu nepřevařuji a solím podle chuti. Sůl dávám tak, aby voda nebyla přesolená, ale to je podle chuti každého. Okurky si vezmou co potřebují. Na to celé položím obrácený talíř dnem nahoru a zatížím kamenem nebo něčím těžkým zabaleným v igelitce. Voda musí vystupovat přes talíř. Kýbl dám na dva dny na slunce a potom na týden někam třeba do komory, no a je hotovo. Je to starý děděný rodinný recept. Dobrou chuť. Pokoušel jsem to všelijak a vším možným vylepšovat, ale takhle je to nejlepší. Česnek nedávejte vůbec, ten se ve slané vodě rozloží a zhořkne. Ahojda a napište jak vám chutnalo.

lidka*

Díky kolego za rodinný recept. Je to pro nás čest - fakticky. Už jsem si ho uložila do oblíbených. Teď už jenom sehnat větší nakládačky, křenové listí nebude problém, možná ani višňové. Ovšem vinnou révu u nás sehnat problém bude, stejně tak s koprem. No, když se nepodaří letos - tak příští rok se na to připravím. Je to velice jednoduché a věřím, že bude i dobrý výsledek. Ještě jednou díky! *placni*

aljosa11*

souhlasím s "cotedou" to není plíseň, když je vytahujeme tak je lehce opláchujeme ale jinak mám stejný recept jako on jen nedáváme křenové listí, ale to vyzkoušíme, a jsou vynikající v okolí vyhlášené takže tento recept doporučuji.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašáky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]