Nejste přihlášen/a.
Při rekonstrukci panelového domu nám k oknům dali držáky na satelity. Ovšem v takové vzdálenosti od okna, že manipulace se satelitem je životu nebezpečná. Kritizovala jsem to už, když držáky věšeli, ale ještě jsem se kvůli tomu pohádala s architektem. Po dokončení prací nám objednali člověka, který měl satelity umístit zpět na držáky. Ten, když přišel, prohlásil, že tam nepoleze. Takže se objednala plošina. Nyní mi odešlo čidlo. Technik, kterého jsem si na opravu objednala, sice na okno vyleze a při své výšce tam nějak dosáhne, ale bydlím v 7. patře a mám pokaždé strach, že spadne dolů. Jemu samotnému se takové umístění nelíbí a přemýšlíme, jak to vyřešit, aby byl satelit přístupný z okna bez toho, aby člověk riskoval život. Chtěla jsem navrtat do fasády nové díry a držák dát níž. Psala jsem předsedkyni představenstva, ale nereaguje. Můžu to udělat bez svolení SVJ?
Dobrý den, myslím, že kdyby to bylo předěláno bez kontaktu na předsedkyni SVJ, tak by to sice nebylo "košér", ale nikdo by to zřejmě v 7. patře nepostřehl. Nyní jste již ten svůj záměr oznámila, tak si buď počkáte na vyjádření nebo to uděláte s tím, že problém nastane později (nebo možná ne - podle názoru předsedkyně SVJ). Zdravím!
doplněno 17.04.16 11:06:lisa11 - pokud neustále kontaktujete představenstvo SVJ a máte nějaké požadavky, tak je už asi imunní - záleží na tom, zda je nekontaktujete často a hlavně zbytečně. Zřejmě tam toho máte k řešení více, než jen vrtání do zdi.
Zbytečně jistě ne. Ze začátku jsem řešila, že mi teklo do bytu a voda zničila novou malbu. Malbu nezaplatili, naštěstí se aspoň opravila střecha. Kdo na to měl ještě náladu, tak reklamoval prošláplé parapety. Dostal kompenzaci 1000 Kč, ale nic se neopravovalo. Takže jim stojí voda na parapetu. Hodně lidem opadala fasáda na balkónech, to jediné se snad řešilo reklamací. Věřte, že člověka takové problémy časem unaví a je rád, že má aspoň teplo a střechu nad hlavou a nechce se mu už nic řešit. Když se mi naskytne něco lepšího a budu mít na to peníze, tak byt prodám a odstěhuju se.
Záleží na tom, jestli při rekonstrukci bylo provedeno taky zateplení, případně kdy rekonstrukce proběhla (kvůli záruce). Pokud záruka trvá, tak do fasády vrtat nesmíte.
Podle mě to v záruce bude, ale fasáda opadává a opravy nerealizuje firma, která zatepelní dělala, ale platí se zase další firmy. Skoro každý něco reklamoval, ale nic se neřeší. Jsou prošláplé parapety, navíc jsou špatně zasazené, takže pod okny zatéká, fasáda opadává a podobně. Když někoho pozvou, tak konstatuje, že je to špatně udělané a tím to končí. Výbor by to měl dát k soudu, ale k ničemu se nemá.
V tom případě vám nezbývá, než se obracet na výbor SVJ, který by měl špatně provedené práce reklamovat.
Od začátku nic jiného nedělám. Platím tady asi za nejotravnějšího vlastníka, ale je mi to houby platné.
Předpokládám, že se na výbor obracíte písemně a předpokládám, že nejste sama, ale že i ostatní vlastníci sdělují výboru závady, které se objevily po rekonstrukci domu. A výbor by vás měl informovat, jak ve věci postupuje. Podle toho, co píšete, tak výbor něco málo koná... když kontaktoval firmu na opravy. Možná už i podal tu žalobu. O tom by vás měl všechny informovat, nejlépe na společné schůzi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.