Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s materiálem mikrofáze. Tento materiál se nám na omak zalíbil, ale nevíme přesně, jaké výhody a nevýhody má. Na netu toho moc o mikrofázi není, tak pokud máte vlastní zkušenosti, tak je, prosím, napište. Chceme si kupovat pohovku a křeslo z tohoto materiálu.
Potřebujeme nějaký kvalitní materiál, který je odolný vůči oděru a vodě a který nepopraská tak jako např. koženka, ekokůže nebo textilní kůže. Dočetl jsem se, že mikrofáze je odolná otěru a špíně, ale s voděodolností to asi nebude zrovna nejlepší, tak nevím, jak moc není voděodolná, jestli se voda vsákne do pohovky nebo odteče. Kdybyste někdo věděl, určitě napište.
Pokud mi doporučíte i jiný kvalitní materiál místo již zmiňované mikrofáze, tak budu taky rád.
Děkuji moc za rady a tipy.
Po podrobnějším bádání na netu jsem zjistil, že vodu neodpuzuje nejspíš žádný materiál, ze kterého se dělají pohovky. Existují pohovky s teflonovou impregnací, které vodu nepropustí, ale asi jich moc nebude. Možná bude stačit nastříkat pohovku nějakým nanosprejem odpuzující vodu. Tím pádem je pro mě při výběru nejdůležitější, aby materiál časem nepopraskal jako již zmiňovaná koženka apod.
Dobrý den, tak, informací jsem našel poměrně dost (viz odkazy). Odolný materiál to je, ale s vodou se moc rád nemá (i když prát se může) - předpokládám, že vodu propouští (pokud není ještě upraven dodatečně). Zajímavé jsou i informace viz ten třetí odkaz, kde je srovnání různých materiálů. Zdravím!
primemax.cz/... okay.cz/... mt-nabytek.cz/...
doplněno 17.04.16 11:01:topta - no, jak myslíte. Jenom nevím, jak poznáme Vaše chování k nábytku, jeho zatížení či údržbu (a to může být u každého jiné). Myslím, že látka vydrží, ale při dnešní "kvalitě"nábytku to praskne někde ve švu nebo se ta látka vytrhne z těch čalounických sponek.
Možná si děláte větší starost s výběrem, než je nutné.
doplněno 17.04.16 15:24:topta - o tom postřiku povrchu látky se píše už v tom třetím odkazu. Zátěží jsem myslel délku denního používání, resp. např. skoky dětí či psa apod. Kůže a koženka jsou chladné na dotek a v létě se na nich zase člověk potí. Já bych volil ten materiál mikrofáze. Když se používá i na sedačky v autě, tak musí vydržet opravdu dost.
Přesně tyto odkazy jsem měl už nastudované předtím. Na netu jich asi ani víc není. Zajímalo by mě spíš, jestli nemá s mikrofází někdo osobní zkušenosti.
Můžete napsat i z jakého materiálu máte vaši pohovku, jak jste s ní spokojeni a jak dlouho ji už máte, případně i kde jste ji koupili, abych si udělal obrázek o kvalitě jednotlivých materiálů. Máme v plánu ji koupit v Mobelixu.
Nevím, co si představit pod pojmem chování k nábytku, ale využívat se bude pohovka ke sledování TV, odpočinku, k posezení s rodinou, prostě běžné činnosti, ke kterým je určena. Běžné zatížení 80 - 160kg, maximální zatížení cca 360kg. Jedná se o tuto pohovku: moebelix.sk/...
Ale musím počítat, že na pohovku sem tam něco upadne, v extrémním případě se na ni něco vylije, tak potřebuju, aby se tekutina do ní nevsákla. Nehodlám kupovat co 5 let novou pohovku, tak si raději koupím zrovna nějakou pořádnou, proto řeším ten materiál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.