Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu chtěla bzch aby se manžel odstěhoval z baráku o který se stejně nestará ale bohužel je psaný na něho. Jestli to nejde nějak změnit a jestli by mě chtěl vyhodit musí mi sehnat náhradní bydlení Děkuji za odpověd
Dobrý den.
Tohle mi připadá jako dost drsný dotaz. Snad jste měla na mysli, že dům je v SJM - byl pořízen za trvání manželství (pak nehraje roli, na koho byl napsaný, pokud to tedy není dar nebo dědictví)? V tom případě ovšem, pokud manželství stále trvá, nemáte šanci. Po rozvodu byste mohla podat návrh na soud, aby rozhodl, že dům se stane vašim výlučným majtekem - ovšem soud by jistě určil i kompenzaci pro manžela.
Pokud je dům výlučným vlastnictvím manžela (nabyl ho ještě před sňatkem nebo ho získal dědictvím či darem), není vaše starost, jestli se o něj stará dobře nebo špatně - a chtít, aby se vystěhoval, je asi na stejné úrovni, jako chtít, aby vám dal soused své auto, protože ho má stále špinavé.
Dobrý den.Málo informací.Ale i z toho mála : pokud je dům majetkem Vašeho manžela - je napsaný na něj (měl ho před vstupem do manželství,zdědil ho,dostal ho darem atp.),tak Vás asi zklamu,ale se svým majetkem si může nakládat dle svého uvážení.Určitě si myslím,že není povinnen vám sehnat náhradní bydlení.
Sehnat náhr.ubytování by Vám nebyl povinnen ani kdybyste měli dům ve SVM,to by Vás ale nemohl vyhodit,musel by se s Vámi vypořádat,to ale jak píšete není váš případ.
Náhradní bydlení vám shánět nemusí a vyhodit vás taky nemůže...tadyy podle zákona... Pokud jste barák pořídili spolu za doby trvání manželství, ale psaný je jen na něj, pak stejně to nemá váhu a o hodnotu domu se sváma musí rozdělit... pokud však dům získal darem i když jste už byli manželé, ták vám po tom domě nic není. A když se rozhodne dům prodat tak i s váma...
Pokud kalkulujete jak někoho obrat o majetek když je jeho, pak si zakládáte na vředy a antipatie okolí i kdyby jste byla nakrásně v právu a zachoval se k vám jakkoliv hnusně..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.