Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřev vody v Baxi Nuvola 3

Od: macek71® odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer,

potřeboval bych poradit s kotlem Baxi Nuvola 3.Předem řeknu,že dnes u mě byl servisák na kotel. Kotel vyčistil a proměřil,vše OK.Dle servisáka je vše v pořadku.

Můj problém je,že když z vestavěného zásobníku odeberu vodu,tak kotel začne ohřívat vodu .Dle dyspleje se ohřívá na 85 stC ,ačkoli mám nastavenou teplotu vody na 55st C .Jakmile je teplota na 75 st.C ,tak pojišťovák ( alespoň podle mě to je ,je tam na kolečku napsáno 1,5 bar) přepustí vodu.Vím ,že tohle kotel nedělalNikdy vodu nepřepustil,nebo teda určitě jo,ale nikdy ve sklepě nebyla voda.Nyní ,když napustím vanu ,cca 180 l, tak vyteče cca 3 deci vody.Je to normální? Chápu,že když ohřívám vodu,tak se zvedne tlak v zásobníku a tím dojde k rozpínání vody.Možná by stačilo pootočit s kolečkem ,aby pojišťovák přepouštěl při vetším tlaku,ale nerad bych aby se to rozervalo.

Poprosil bych o radu co s tím,jestli se s tím někdo nesetkal.Děkuji

doplněno 15.04.16 20:20:

Omlouvám se je tam 8 baru,50 kW

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejspíš by chtělo poladit expanzku na straně TUV ,v případě že ji kotel má překontrolovat tlak a to bez tlaku na straně vody.A pokud ji nemá tak je to normální .Když vám to vadí tak doinstalovat aqumat(expanzomat na vodu je jinný než na topení.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]