Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje v sekačce

Od: morava51* odpovědí: 8 změna:

Jak vyměnit olej u sekačky na trávu když tam není vypouštěcí šroub? dík.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

A díval jste se pod kryt? Mě také tvrdili že není a pod krytem byl. Jinak pokud by opravdu nebyl, čemuž nevěřím, prodává se sada na výměnu oleje, taková plastová násavka.

google.cz/...

hodnocení

2x
Že by nebyl? Možné je dnes vše napadá mi jedine povolit dole na motoru víko - vanu motoru nebo sehnat odsávačku oleje
Co je to za typ sekačky?

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj.

Tak jsou dvě možnosti. Jedna je, že motor je dvoutakt a olej se nemění. Ta druhá je to, že je ten spodek motoru zaflákanej trávou a ten výpušťák prostě pod tím není vidět.

honzmalatny*

On ten ventil může být schovaný, zakrytovaný a není vidět ze spodku sekačky. Sundat nůž, odkrytovat a tam bude.Většinou vnitřní čtyřhran.Alespoň u mých sekaček to tak bylo.

hodnocení

0x

mám Husqvarnu, celý návod jsem prostudoval a vypouštěcí šroub našel. Bohužel výrobce sekačky motor tak zastavěl, že se němu nelze dostat. Řeším to jako všichni sousedi. Vyjedu komplet benzín, ještě teplou otočím vzhůru nohama a nechám celý olej vytéct do kbelíku otvorem pro plnění.

Nelíbí se mi to, ale nejde to jinak. Dělám to tak už cca 6let.

cicko*
hodnocení

0x

Jste si jist, že je tam vůbec nějaký olej?

některé malé motory od BaS skutečně šroub nemají záleží dle typu a vyměnít se dá tak že zahřejete sekačku otevřete nalevací otvor pro olej a vylejete olej nalevacím otvorem ale musíte otáčet tak aby vám zůstal vzduchový filtr nahoře aby se nezalil karburátor a sání olejem tak to zedvakrát opakovat aby jste vylil všecko a pak jen nalít novou nápln

hodnocení

0x

Jednoznačně dejte typ sekačky...jinak můžeme hádat...a že tam není vypouštěcí šroub na olej? Divné...tak tu sekačku a a typ motoru...zespodu bývá ten šroub schovaný v odlitku, mívá i čtyřhranný otvor 1/4", hledejte zespodu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]