Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, s přítelem, jsme žili ve společné domácnosti 5 let a peníze byli vždy společné. Já jsem koupila nájemní smlouvu k užívání městského bytu za 100 000 kč a nájemní smlouva byla psána jen na mě. Město byt prodalo a já mám nyní členství v družstvu, které je také psané pouze na mě. Problém je, že koupě bytu (85 000 kč) se z 1/3 financoval ze stavebního spoření mého bývalého přítele a zbytek, z úvěru stavebního spoření. Nebyla mezi námi sepsána žádná dohoda o splácení bytu, kdyby jsme se rozešli. V rámci stavebního spoření, jsem podepsala čestné prohlášení, že spolu budeme řešit bytovou záležitost a v úvěru jsem vedena jako spoludlužník. Po celou dobu společného žití jsem platila nájem a úvěr za nájemní smlouvu, vše mohu doložit výpisama z banky. Bývalému příteli posílám na účet peníze na splácení úvěru ze stavebního spoření, s tím, že až budu moci úvěr vyplatím celý. Bývalí přítel tvrdí, že stavební spoření bylo pouze jeho a požaduje vrácení hotovosti (85 000 kč), která byla vložena na koupi bytu. Vyhrožuje mi soudem. Má právo po mě požadovat tuhle částku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.