Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj,
rád bych požádal o tipy na nějaké osvědčené vchodové dveře do domu. Rekonstruuju dům a do podkroví si budu dělat samostatný vchod. Na chodbě nebude žádné okno, takže potřebuju, aby byly dveře prosklené, ale přesto měly dobré izolační vlastnosti, protože na chodbě není radiátor.
Předem děkuji.
trojsklo má velmi často lepší izolační vlastnosti - výplň je většinou jen plech nebo nějaký plast a pěna...
Mám několik let hlavní dveře s trojsklem - uvnitř je sklo "kůra" - tj. obrys je vidět, ale nevidíte skrz.
V běžných velikostech není problém - plastová, euro, hliník... záleží na ceně a finančních možnostech. V případě větších než standardních rozměrů doporučuji jedině hliník !
Plastové dveře 110cm x 220cm se mi po 5ti letech zkřivily.
Já mám okna plastová od Gromathic - servis a montáž na jedničku, ale ten projekt s vchodovými dveřmi mne dost naštval - vše šlo, ale jak jsem chtěl ty dveře - nebyl problém, bohužel s reklamací po 4 letech (záruka 5 let) problém byl.. tenkrát se to nevědělo atd...
Další dveře mám od firmy pramos - med kolem huby před podpisem a úhradou... dodání o 3 týdny později, vadná instalace (vybourání a nová montáž dveří v lednu !) tj. dveře poškrábané... a co si od nich vezmu? Nic - můžu jen sdělit fakta k jejich postupu a vyjádření...
U otce jsme vyměnili okna+dveře firmou Oknostyl - vše podle smlouvy a bez jediné výhrady.
Ve finále musíte mít štěstí na montážníky - výrobky jsou snad všechny stejné... - můžete si uvést do smlouvy, že požadujete montáž firemním montážníkem s dlouhou praxí ..., ale ani praxe v oboru nemusí znamenat kvalitu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.