Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vchodové dveře

Od: radajz* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, ahoj,

rád bych požádal o tipy na nějaké osvědčené vchodové dveře do domu. Rekonstruuju dům a do podkroví si budu dělat samostatný vchod. Na chodbě nebude žádné okno, takže potřebuju, aby byly dveře prosklené, ale přesto měly dobré izolační vlastnosti, protože na chodbě není radiátor.

Předem děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Vchodové dveře nedělejte prosklené.

radajz*
hodnocení

Proč jste proti proskleným dveřím?

Proč ne prosklený? Trojsklo Conex a není sebemenší problém. Jen to by chtělo alespoň 78 mm tloušťku dveří, případně 88 mm a to když chytne průvan a praští s tím, tak se oklepe celej barák.

vilik*
hodnocení

0x
Trojsklo může mít lepší izolační vlastnosti než plná výplň. Přesto bych čiré sklo nedal, protože je vidět dovnitř. A nějaké průsvitné mi zase vadí proto, že by mohlo svádět k poškození, navíc je hned jasné, že chybí kovová výztuž, což u plného křídla není hned zřejmé. Zloděj profík se ale stejně dostane dovnitř vždycky.

trojsklo má velmi často lepší izolační vlastnosti - výplň je většinou jen plech nebo nějaký plast a pěna...

Mám několik let hlavní dveře s trojsklem - uvnitř je sklo "kůra" - tj. obrys je vidět, ale nevidíte skrz.

V běžných velikostech není problém - plastová, euro, hliník... záleží na ceně a finančních možnostech. V případě větších než standardních rozměrů doporučuji jedině hliník !

Plastové dveře 110cm x 220cm se mi po 5ti letech zkřivily.

doplněno 13.04.16 19:02:

Já mám okna plastová od Gromathic - servis a montáž na jedničku, ale ten projekt s vchodovými dveřmi mne dost naštval - vše šlo, ale jak jsem chtěl ty dveře - nebyl problém, bohužel s reklamací po 4 letech (záruka 5 let) problém byl.. tenkrát se to nevědělo atd...

Další dveře mám od firmy pramos - med kolem huby před podpisem a úhradou... dodání o 3 týdny později, vadná instalace (vybourání a nová montáž dveří v lednu !) tj. dveře poškrábané... a co si od nich vezmu? Nic - můžu jen sdělit fakta k jejich postupu a vyjádření...

U otce jsme vyměnili okna+dveře firmou Oknostyl - vše podle smlouvy a bez jediné výhrady.

Ve finále musíte mít štěstí na montážníky - výrobky jsou snad všechny stejné... - můžete si uvést do smlouvy, že požadujete montáž firemním montážníkem s dlouhou praxí ..., ale ani praxe v oboru nemusí znamenat kvalitu.

radajz*
hodnocení

Děkuju za konkrétní zkušenosti.

Snad vyberu dobře.

radajz*
hodnocení

Ty dveře budou ze dvora a navíc v patře, povede k nim exterierové schodiště, takže se zloděje moc nebojím. A že bude vidět dovnitř mě taky příliš netrápí. I když asi spíš zvolím nějaký to "zprzněný" sklo, co je průsvitný, ale ne průhledný.

Máte nějakýho konkrétního výrobce?

uska*
hodnocení

0x

Mám dvoje celoskleněné( dvojsklo) vchodové dveře od firmy Pramos dělané na zakázku zároveň s okny. 3 roky slouží bezproblému. Doporučují dávat celoskleněné dveře na jižní stranu. To byla jejich podmínka, jinak by snad neposkytli záruku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]