Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit silikonový řemínek

Od: zlata* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,

můžeme mi prosím někdo poradit jakým lepidlem slepit silikonový řemínek hodinek.

Zkusila jsem to klasickým stavebním silikonem , ale bohužel cca po týdnu užívání se řemínek opět roztrhnul.

Napadlo mě jestli nějaké kvalitnější vteřinové lepidlo , ale paní v obchodě mi moc neporadila.

Musíte vyzkoušet , který bude pro vás nejlepší , skoro na každém se píše na gumu , plasty . . .

Předem děkuji všech za radu

Zlata

Čím slepit silikonový řemínek
Čím slepit silikonový řemínek #2

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jentak*
hodnocení

3x

Zkuste tohle: zatím nejlepší lepidlo co znám.

universum-lepidla.cz/...

nikdo*

Jé, to je ono, o čem jsem psal. S tím se perfektně lepí skoro všechno. Ale ten silikon nemám odzkoušenej. A zbytky už nemáme ani v práci.

michalrejzek

Zdravim

toto lepidlo na silikon ale i mnoho dalsich veci nefunguje.

Na to naco funguje je ale super.

hodnocení

2x

Myslím, že Vám na to žádné lepidlo nepomůže. Je to velice namáhaná část. Leda spojit nějakým dalším kusem silikonového proužku nebo gumou a upevnit třeba pantkami. Ale takové řešení bude vždycky provizorní a na chvíli. Podle mě máte smůlu. Je to módní, ale ne příliš praktická věc, s tím je nutné počítat.

hodnocení

2x

Já bych to roztrhnutí zarovnal nůžkama, vyvrtal hezké dírky a provlékl něčím jako řetízkem nebo tak... jako že dekorace, přitom silikon pružný dál. Možná do těch dírek dát nýtové kolečko, aby se to dál netrhalo...

zbynekj*
hodnocení

2x

Já bych to zkusil slepit Lukoprenem. To je taky silikon.

zlata*
hodnocení

Ok děkuji všem za doporučení vyzkouším ten Lukopren a pokud se nezadaří objednám nové hodinky

asd1

Lukopren = vyhozené peníze. To rovnou objednejte nové hodinky ;)

Silikon se lepí špatně. Pásek prasknul = aby lepení mělo smysl, tak potřebujete aby se pevnost spoje blížila pevnosti původního materiálu, tj. bez speciálního lepidla a dodržení postupu lepení se neobejdete. Cena lepidla se dost blíží hodinkám, takže lepit to má smysl asi jen když lepidlo využijete i jinde - opravit botník - odchlipující se guma na botách atd.

hodnocení

2x

Moje životní zkušenost je, že lepit jakoukoliv součástku tohoto typu kde dochází k namáhání je ztráta času a peněz...!

asd1
hodnocení

0x

Jde to, ale oprava by vyšla dráž než nový hodinky...

zlata*
hodnocení

Nové hodiny stojí 990 kč takže si myslím, že by oprava stála za zvážení.

U hodinek za 200-300 bych náké lepení neřešila ;)

asd1

např. toto: hfservis.cz/...

Vzhledem k ceně a nejistému výsledku (zamaštění styčné plochy) hodinky budou nové hodinky lepší volba ;) Pokud toho doma potřebujete slepit víc tak bych to zkusil.. Pozor na prsty, tohle opravdu lepí rychle a drží, s normální vteřinovkou to nejde srovnat ;)

pepnik
hodnocení

0x

Pomůže vám silikonový tmel v tubě. Stojí stovku.

jofa*

Silikon nepomůže ani cokoliv jiného. Jedině, že by jste hodinky po slepení nechala nastálo někde v šuplíku. Já myslím, že bude lepší nové hodinky a budou možná lacinější než zkouška to slepit nějakým drahým lepidlem.

zlata*
hodnocení

Ten jsem právě zkoušela jako první řešení, řemínek vydržel týden

hodnocení

0x

Vyhoďte to a kupte si nové hodinky (třeba z nepřeberné nabídky na Aliexpressu). Je to nejjednodušší a nejlevnější řešení.

doplněno 13.04.16 19:46:

Ať už stály v USA kolik chtěly, podle fotky vypadají velmi lacině. Pokud k nim máte citový vztah tak je nevyhazujte a nechte v šuplíku nočního stolku - koneckonců jsou to jenom hodinky.

zlata*
hodnocení

Dle fotek to zřejmě nevypadá , ale hodinky mě v USA stáli cca 990 kč , nejde o obyčejné silikonky kterých je plný internet.

U hodinek za 200-300 bych nějaké lepení neřešila. Samozřejmě je na nich nejdražší designový ciferník :)

joudic*
hodnocení

0x

to bohuzel nejde, jedine co muzete je to nejak sesit, silonem asi ne, ten nejde dobre zavazat. Ale treba tenkym praminkem z umelohmotneho lyka za 20kc

nikdo*
hodnocení

0x

Viděl jsem lepidlo na silikon, na výstavách typu Ampér, na radioamatérském setkání v Holicích apod. jezdí človíček a prodává jakési lepidlo. Kromě jiného ukazoval i lepení silikonových věcí. Možná mám někde v práci na něj kontakt, já se zítra podívám. Doma ho bohužel nemám. Jen nevím jestli to ještě půjde slepit, když jsou ty styčné plochy znečištěné tím silikonovým lepidlem.

asd1

Jedno lepidlo na silikon je v odkazu vejš... Znečištění ploch může být problém, jak ten pokus o slepení silikonem tak zamaštění a podobně. = dobře očistit styčnou plochu. Je otázka jestli je lepší obrousit,odmastit, odříznout žiletkou. Taky slepení může držet, ale brzo praskne jinde. Ale lep bude doma tak se slepí znova, a když se budou lepit čisté plochy hned po přetržení tak to půjde rychle.

jabraka*
hodnocení

0x

Jak je někde napsáno univerzální,tak vězte,že je pevnost také univerzální.Neznám lepidlo,které by tento material spojilo tak aby pevnost spoje byla stejná,jako vlastní materiál.Obzvláště na tak malé ploše.Jediná možnost je,zevnitř přeplátovat gumovou foliía okrasnými nýtky připevnit.

JABRAKA

hodnocení

0x

Bohužel to opravdu nepůjde jinak, než nějak přeplátovat. V bílém provedení to může vypadat, že to tam patří.

bulik*
hodnocení

0x

Já bych tam na věky sešívačkou přišil gumu do trenek !

dorogochi
hodnocení

0x

jsou takzvane sillikonove lepidla, ale spis nez aby lepily tak rozpusti to co tim natres, a pak se daji spojit. no funguje to stejne jako lepidlo ale jinym zpusobem... nevim jakej ti poradit ale jsou drahe... je jich spousty kolem 2-5 dollaru ale tomu bych moc neveril... no nejdulezitejsi je asi vedet jakej typ sillikonu to je a podle toho hledat

dorogochi

Pouzivam tuhle, Je na TPE Sillikon, neni nijak skodlivy ale link apod posilat nemuzu... jinak jedna lahvicka tohodle stoji asi 1000kc

Čím slepit silikonový řemínek #3
jararec

Můžete mi, prosím, zaslat na Vás kontakt (mobil, e-mail)? Lepením silikonu se zabývám léta, ale ještě jsem nenašel způsob na dokonalý spoj.

Děkuji

miroslav73
hodnocení

0x

Návod na lepenie silikónu nájdete tu:

Sadu na lepenie si môžete objednať tu:

tbbonding.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]