Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžeme mi prosím někdo poradit jakým lepidlem slepit silikonový řemínek hodinek.
Zkusila jsem to klasickým stavebním silikonem , ale bohužel cca po týdnu užívání se řemínek opět roztrhnul.
Napadlo mě jestli nějaké kvalitnější vteřinové lepidlo , ale paní v obchodě mi moc neporadila.
Musíte vyzkoušet , který bude pro vás nejlepší , skoro na každém se píše na gumu , plasty . . .
Předem děkuji všech za radu
Zlata
Myslím, že Vám na to žádné lepidlo nepomůže. Je to velice namáhaná část. Leda spojit nějakým dalším kusem silikonového proužku nebo gumou a upevnit třeba pantkami. Ale takové řešení bude vždycky provizorní a na chvíli. Podle mě máte smůlu. Je to módní, ale ne příliš praktická věc, s tím je nutné počítat.
Já bych to roztrhnutí zarovnal nůžkama, vyvrtal hezké dírky a provlékl něčím jako řetízkem nebo tak... jako že dekorace, přitom silikon pružný dál. Možná do těch dírek dát nýtové kolečko, aby se to dál netrhalo...
Lukopren = vyhozené peníze. To rovnou objednejte nové hodinky
Silikon se lepí špatně. Pásek prasknul = aby lepení mělo smysl, tak potřebujete aby se pevnost spoje blížila pevnosti původního materiálu, tj. bez speciálního lepidla a dodržení postupu lepení se neobejdete. Cena lepidla se dost blíží hodinkám, takže lepit to má smysl asi jen když lepidlo využijete i jinde - opravit botník - odchlipující se guma na botách atd.
Nové hodiny stojí 990 kč takže si myslím, že by oprava stála za zvážení.
U hodinek za 200-300 bych náké lepení neřešila
např. toto: hfservis.cz/...
Vzhledem k ceně a nejistému výsledku (zamaštění styčné plochy) hodinky budou nové hodinky lepší volba Pokud toho doma potřebujete slepit víc tak bych to zkusil.. Pozor na prsty, tohle opravdu lepí rychle a drží, s normální vteřinovkou to nejde srovnat
Vyhoďte to a kupte si nové hodinky (třeba z nepřeberné nabídky na Aliexpressu). Je to nejjednodušší a nejlevnější řešení.
Ať už stály v USA kolik chtěly, podle fotky vypadají velmi lacině. Pokud k nim máte citový vztah tak je nevyhazujte a nechte v šuplíku nočního stolku - koneckonců jsou to jenom hodinky.
Viděl jsem lepidlo na silikon, na výstavách typu Ampér, na radioamatérském setkání v Holicích apod. jezdí človíček a prodává jakési lepidlo. Kromě jiného ukazoval i lepení silikonových věcí. Možná mám někde v práci na něj kontakt, já se zítra podívám. Doma ho bohužel nemám. Jen nevím jestli to ještě půjde slepit, když jsou ty styčné plochy znečištěné tím silikonovým lepidlem.
Jedno lepidlo na silikon je v odkazu vejš... Znečištění ploch může být problém, jak ten pokus o slepení silikonem tak zamaštění a podobně. = dobře očistit styčnou plochu. Je otázka jestli je lepší obrousit,odmastit, odříznout žiletkou. Taky slepení může držet, ale brzo praskne jinde. Ale lep bude doma tak se slepí znova, a když se budou lepit čisté plochy hned po přetržení tak to půjde rychle.
Jak je někde napsáno univerzální,tak vězte,že je pevnost také univerzální.Neznám lepidlo,které by tento material spojilo tak aby pevnost spoje byla stejná,jako vlastní materiál.Obzvláště na tak malé ploše.Jediná možnost je,zevnitř přeplátovat gumovou foliía okrasnými nýtky připevnit.
JABRAKA
jsou takzvane sillikonove lepidla, ale spis nez aby lepily tak rozpusti to co tim natres, a pak se daji spojit. no funguje to stejne jako lepidlo ale jinym zpusobem... nevim jakej ti poradit ale jsou drahe... je jich spousty kolem 2-5 dollaru ale tomu bych moc neveril... no nejdulezitejsi je asi vedet jakej typ sillikonu to je a podle toho hledat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.