Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Můžete mi prosím poradit jak vyřešit vnější roh garáže? Mám lepenku v roku seříznout se zdí a přeplátovat dalším pruhem, nebo se to řeší jinak? Garáž bude častečně zapuštěná od 0 do cca 60cm. Zdivo je zděné rovně na základové desce z porobetonu a přemýšlím jak potom napojím lepenku na lepidlo a perlinku. Lepenku zaříznout nad terén, ochrana nopovou folii? Nevíte kolik cm nad terén mám nechat? Zakončit plechem nebo pružným tmelem a lepidlo od toho výš?
Nevim, jak opravit nazev prispevku, samozrejme svyslou...
Dobrý večer, stejný problém jsme řešili u garáže. Svislá lepenka musí být především napojena na základovou lepenku pod zdí, jinak je zbytečná. Samozřejmě rohy a úhly pečlivě zabalit, lépe více vrstev. Vytáhli jsme jí 0,5M nad terén. Na ipu se lepidlo těžko dá a nelze to takto zasypat, protože by to stejně táhlo vlhkost. My jsme nalepili na ipu polystyren montážní pěnou, na to lepidlo s perlinkou a na to strukturovanou omítku, Části utopené pod terénem lze takto zasypat hrubým štěrkem, nebo kačírkem. Máme to takto čtvrtým rokem bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.