Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jaký štuk doporučujete na holý panel v panelovém domě? Odstranil jsem tapety a pod nimi už nic není, pouze v některých místech jakási sádra.
V reklamě jsem viděl Keraštuk, ale je docela drahý, 40 kg za 400 Kč, už namíchaný, takže platíte o vodu. Teď jsem objevil SALITH MHF P3, který podle popisu vypadá taky vhodně, sotjí 25 kg pytel za 170 Kč. To už je lepší cena. A ještě bych potřeboval poradit, zda a čím panel napenetrovat.
Děkuji
Jinak panel je krásně rovný, nění potřeba nic vyrovnávat, plocha cca 40 m2.
Ještě koukám, že Sádrová stěrka 106 od Cemixu by se dala asi také použít.
Osobně nejraději používám na takové případy Duvilax BD20 a do živého štuk,který nejraději od CEMIXu.V práci na toto opět duvilax a na to štuk od Weber -K13,nechat do druhého dne a pak druhá vrstva štuku (libovolné zn.)
Na zednický plastový kbelík (asi tak půl pytle směsi) cca frťana,což ale nedělám.Do živého=napentruji a hned než zaschne natahuji štuk
penetrace: Sokrat S 2802A jedna 1 litrová láhev na místnost
štuk: Keraštuk kýbl 40 kg, na cenu se nedívejte, nejvíc stojí vaše práce při vyklizení pokoje, zakrytí podlah, oškrábání tapet, omytí stěn, trpělivost celé rodiny a pak pár hodinek práce při štukování (je dobré to nechat udělat šikového zedníka, který to má v paži, vydělá si a vy máte jistotu kvalitní práce) a pak ještě mírný úklid po štukování a pak ještě vymalovat (například Primalex Plus (standard nebrat, ten se hodí na špatně osvětlené chodby a do sklepů, polar je zbytečně zářivý a nepropustný, těžko ho budete při příštím malování dostávat dolů) a uklidit po malování.
Sokrat například viz barvy-nouza.cz/...
Keraštuk například viz stavospol.cz/... a vůbec neplatíte za vodu, jak uvádíte, má přesně potřebnou pastovitou konzistenci, kterou potřebujete, natáhnete na stěnu a je to...
Uvedené odkazy jsou pouze ilustrativní, nejsou reklama, pokud ano, omlouvám se a prosím admina o smazání.
Díky za reakci, bohužel tohle štukování není jedíná práce při rekonstrukci, takže se počítá každá koruna. Čili to bude svépomocí a pokud možno bez zbytečného vyhazování peněz. Kolega výše doporučuje klasický štuk na jádrovou omítku, vy zase keraštuk, který je 3x dražší... A pak si vyberte.
Jelikož štuky na beton (Flexi štuk od Cemixu ani Salith MHF P3) nejsou nikde k dostání a od sádrové omítky jsem upustil, koupil jsem nakonec Knauf MVJ 2, který je s cementem ( knauf.cz/... ) s tím, že se do něj přidá panák Duvilaxu BD-20 na kýbl, jinak by prý nedržel. Jako penetraci mám S 2802A.
Zajímavé je, že na té penetraci se nikde nepíše, že jde o Sokrat, ale podle čísla by to mělo být to samé. Výrobce Den Braaven.
Podle mého názoru je penetrace na panel nesmysl.Z toho důvodu,že panel je nepropustný materiál,k tomu umaštěný silikonovým olejem,někde používali naftu.(Mazání forem)-.Sázel bych spíše na kontaktní můstky.Já jsem v mnoha případech použil klasické flexilepidlo.I na samotném panelu má dostatečnou adhezi.Stačí velmi slabá vrstva.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.