Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký štuk na panel?

Od: morpheus* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, jaký štuk doporučujete na holý panel v panelovém domě? Odstranil jsem tapety a pod nimi už nic není, pouze v některých místech jakási sádra.

V reklamě jsem viděl Keraštuk, ale je docela drahý, 40 kg za 400 Kč, už namíchaný, takže platíte o vodu. Teď jsem objevil SALITH MHF P3, který podle popisu vypadá taky vhodně, sotjí 25 kg pytel za 170 Kč. To už je lepší cena. A ještě bych potřeboval poradit, zda a čím panel napenetrovat.

Děkuji

doplněno 12.04.16 20:28:

Jinak panel je krásně rovný, nění potřeba nic vyrovnávat, plocha cca 40 m2.

doplněno 12.04.16 20:39:

Ještě koukám, že Sádrová stěrka 106 od Cemixu by se dala asi také použít.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Já měl štuk od hasitu a stěny sme penetrovali sokratem
doplněno 13.04.16 16:31:

Tak sem vznesl dotaz na kamaráda co mi tu dělal zedničinu a měl by to bejt tento

levnestavebniny.cz/...

morpheus*

Sokrat vypadá na dobrý poměr cany/kvalita a ten štuk jaký druh?

morpheus*
hodnocení

Takže klasický štuk na jádrovou omítku jste dali na panel a drží?

zatim je to rok a nic nespadlo :)

hodnocení

0x

Osobně nejraději používám na takové případy Duvilax BD20 a do živého štuk,který nejraději od CEMIXu.V práci na toto opět duvilax a na to štuk od Weber -K13,nechat do druhého dne a pak druhá vrstva štuku (libovolné zn.)

doplněno 13.04.16 20:37:

Na zednický plastový kbelík (asi tak půl pytle směsi) cca frťana,což ale nedělám.Do živého=napentruji a hned než zaschne natahuji štuk

doplněno 14.04.16 10:58: Ne proč by měla být?Mně běžně stačí cca půl litru na místnost a ještě pokud nepřidám do štuku zbude.
doplněno 14.04.16 10:58: Ne proč by měla být?Mně běžně stačí cca půl litru na místnost a ještě pokud nepřidám do štuku zbude.
morpheus*
hodnocení

Co znamená ...do živého štuk?

A kolik dáváte Duvilaxu na 30 kg pytel štuku?

doplněno 13.04.16 21:12:

Pokud teda nepřidáváte do směsi, ale penetrujete pod, tak máte docela velkou spotřebu Duvilaxu, ne?

host*
hodnocení

0x

penetrace: Sokrat S 2802A jedna 1 litrová láhev na místnost

štuk: Keraštuk kýbl 40 kg, na cenu se nedívejte, nejvíc stojí vaše práce při vyklizení pokoje, zakrytí podlah, oškrábání tapet, omytí stěn, trpělivost celé rodiny a pak pár hodinek práce při štukování (je dobré to nechat udělat šikového zedníka, který to má v paži, vydělá si a vy máte jistotu kvalitní práce) a pak ještě mírný úklid po štukování a pak ještě vymalovat (například Primalex Plus (standard nebrat, ten se hodí na špatně osvětlené chodby a do sklepů, polar je zbytečně zářivý a nepropustný, těžko ho budete při příštím malování dostávat dolů) a uklidit po malování.

Sokrat například viz barvy-nouza.cz/...

Keraštuk například viz stavospol.cz/... a vůbec neplatíte za vodu, jak uvádíte, má přesně potřebnou pastovitou konzistenci, kterou potřebujete, natáhnete na stěnu a je to...

Uvedené odkazy jsou pouze ilustrativní, nejsou reklama, pokud ano, omlouvám se a prosím admina o smazání.

morpheus*
hodnocení

Díky za reakci, bohužel tohle štukování není jedíná práce při rekonstrukci, takže se počítá každá koruna. Čili to bude svépomocí a pokud možno bez zbytečného vyhazování peněz. Kolega výše doporučuje klasický štuk na jádrovou omítku, vy zase keraštuk, který je 3x dražší... A pak si vyberte. :)

Jo todle znám rekonstruoval sem v rodině svépomocí již 4 byt,co sme mohli sme si dělali samy za pomoci kamarádů a známých a sice nevim proč ale zedník vyloženě trval na tom Hasitu že se mu to osvědčilo a že stim nemá problém
Přez praskliny a spáry v panelu dal sítku a lepidlo,stěny se napenetrovali sokratem,viděl sem že ho sem tam přilil i do toho štuku,přez veškerý rohy -dveře okna dal ten plechovej profil se sítkou ,prostě si vyhrál byl sem spokojenej a jak sem psal je to rok a vše drží

morpheus*
hodnocení

Jelikož štuky na beton (Flexi štuk od Cemixu ani Salith MHF P3) nejsou nikde k dostání a od sádrové omítky jsem upustil, koupil jsem nakonec Knauf MVJ 2, který je s cementem ( knauf.cz/... ) s tím, že se do něj přidá panák Duvilaxu BD-20 na kýbl, jinak by prý nedržel. Jako penetraci mám S 2802A.

doplněno 15.04.16 20:37:

Zajímavé je, že na té penetraci se nikde nepíše, že jde o Sokrat, ale podle čísla by to mělo být to samé. Výrobce Den Braaven.

morpheus*
hodnocení

Mimochodem, jak dlouho po napenetrování můžu štukovat? Nevadí třeba až druhý den, nebo penetrovat raději až před?

jabraka*
hodnocení

0x

Podle mého názoru je penetrace na panel nesmysl.Z toho důvodu,že panel je nepropustný materiál,k tomu umaštěný silikonovým olejem,někde používali naftu.(Mazání forem)-.Sázel bych spíše na kontaktní můstky.Já jsem v mnoha případech použil klasické flexilepidlo.I na samotném panelu má dostatečnou adhezi.Stačí velmi slabá vrstva.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]