Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabé napětí v zásuvkách v bytě

Od: jarynek odpovědí: 6 změna:

dobrý den mám dotaz čím to může být že mám v některých zásuvkách jen 110V?vyletěla mi elektřina a teď mám v některých zásuvkách slabší proud děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někde bude přechodový odpor-uvolněný drát.Dělá to pouze 1 okruh?Kolik to ukazuje přímo na jističi?Zkontrolujte a dotáhněte spoje v zásuvkách,krabicíh..To je ještě v hliníku ,že?

olinlitomericko
hodnocení

0x

...někde "upadla nula" v nějaké zásuvce nebo rozbočné krabici nebo u jističů na nulovém můstku či jiné svorce. Tedˇ si bere zásuvka nulu někde z vlhké zdi nebo z trubek topení, pospojení v koupelně apod. Poodvírat spoje všech "nul" v zásuvkách a dohledat kde ještě je 230V a kde jen 110V. Pozvi si radši elektrikáře se zkoušečkou, který má trochu praxe...

jenda2*

V rozvodné síti vaše nula není nutná ke změření napětí. Je důležitý jen levý vodič ( hnědý) v zásuvce. Napětí se měří proti zemi nebo proti nulovému vodiči, což není podmínkou. Snížené napětí je způsobené nedostatečným upevněním vodiče na trase od rozvodné skříně.

jarynek
hodnocení

jo je to ještě v hliníku to nevím jestli jeden okruh protože v zásuvkách je normální proud pak je v některých ten slabý proud a pak zas normální to právě nechápu takže zkontrolovat všecky zásuvky jestli tam není uvolněný drát a mělo by to pak jít všecko normálně?moc děkuju za odpovědi

Pokud to zkontroluje a opraví osoba znalá, s elektrotechnickým vzděláním, mělo by to fungovat i nadále.
Laik to může jen dorazit... I když se také může splést, a podaří se mu to uvest do původního stavu...

jarynek
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]