Nejste přihlášen/a.
Pomůže mi někdo s informací jaká tlak vzduchu má výt v expanzní nádrži na závešném kombinovaném kotli BAXI? Neustále mi z ventilu po napuštění vody ukapává voda, tak si myslím že by to mohlo být i tímhle. Děkuji
zrovna nedávno jsem řešil takový podobný problém. Vypustit okruh, aby tlak ukazoval 0bar a expanzku natlakovat na 0,9 - 1bar.
Na TUV vypnout vodu a nechat teplou vodu otevřenou na maximum. Expanzku natlakovat na 5-6bar.
U mě byl ještě navíc problém, že trubka vedoucí k exzanzní nádobě byla plná nějaké špíny (rezu) a tak expanzka vůbec neplnila svůj účel ač byla natlakovaná správně. Tak to berte jako další tip na zavadu.
Tlak v expanzce 5 až 6 bar. pokud je expanzka u kotle je asi příliš hodně. To by musela voda v topení dosahovat do výše 50 až 60 m.To je vice jak 15 pater. Správně by mělo být asi 0,5 až 0,6 bar.to je převýšení zpravidla dvoupodlažní budovy.
- miro
tam nejde o kotel ale o to, jaký máte vodní sloupec... tlačit do expanze 5-6 baru je nesmysl... většinou to bývá cca kolem 1 baru.. tak si zjistěte kolik je výška od budíku po nejvyšší bod v soustavě a pak se dá bavit o konkrétních číslech.. a nebo pohledat výpočty na netu.. hlavně kontrola expanze se provádí bez tlaku v trubkách.. dost často na to vodáři kašlou a musí se vypustit celý systém,, což je dost na houby... pokud ukapává ventil tak může být vadný nebo je v něm bordel.. po napuštění a roztopení na provozní teplotu by tlak vody neměl stoupnout o více než cca 0,4b.. pak taky ani nemá důvod ventil kapat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.