Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak v expanzní nádrži

Od: pajazrajja* odpovědí: 7 změna:

Pomůže mi někdo s informací jaká tlak vzduchu má výt v expanzní nádrži na závešném kombinovaném kotli BAXI? Neustále mi z ventilu po napuštění vody ukapává voda, tak si myslím že by to mohlo být i tímhle. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zrovna nedávno jsem řešil takový podobný problém. Vypustit okruh, aby tlak ukazoval 0bar a expanzku natlakovat na 0,9 - 1bar.

Na TUV vypnout vodu a nechat teplou vodu otevřenou na maximum. Expanzku natlakovat na 5-6bar.

U mě byl ještě navíc problém, že trubka vedoucí k exzanzní nádobě byla plná nějaké špíny (rezu) a tak expanzka vůbec neplnila svůj účel ač byla natlakovaná správně. Tak to berte jako další tip na zavadu. :)

Tlak v expanzce 5 až 6 bar. pokud je expanzka u kotle je asi příliš hodně. To by musela voda v topení dosahovat do výše 50 až 60 m.To je vice jak 15 pater. Správně by mělo být asi 0,5 až 0,6 bar.to je převýšení zpravidla dvoupodlažní budovy.

- miro

Čteme TUV, oba pánové? Copak vím zda jde o topení či tuv? Psal jsem obojí...

hodnocení

0x

tam nejde o kotel ale o to, jaký máte vodní sloupec... tlačit do expanze 5-6 baru je nesmysl... většinou to bývá cca kolem 1 baru.. tak si zjistěte kolik je výška od budíku po nejvyšší bod v soustavě a pak se dá bavit o konkrétních číslech.. a nebo pohledat výpočty na netu.. hlavně kontrola expanze se provádí bez tlaku v trubkách.. dost často na to vodáři kašlou a musí se vypustit celý systém,, což je dost na houby... pokud ukapává ventil tak může být vadný nebo je v něm bordel.. po napuštění a roztopení na provozní teplotu by tlak vody neměl stoupnout o více než cca 0,4b.. pak taky ani nemá důvod ventil kapat..

pajazraja

Výška vody je taková že kotel je nejvyšší místo v jednopodlažním domě

isteron
hodnocení

0x

Máme závesný kotol Ariston, 1 etážový okruh, 4 radiátory a tuv. Mám predpísaný tlak 1,2 normál. Pod 1 bar elektronika vypne kotol a hlási nedostatok vody. Nad 3 bar hlási poruchu, kúrenie zastaví a vodu vypustí na podlahu. Plynár to musí nahodiť ručne a skontrolovať.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Ten kapající pojišťovák, by se měl pravidelně každý měsít přecvaknout pootočením. Pokud z něho prokapává nějaká voda, tak by tohle cvaknutí pootočením mohlo pomoct. Na dosedací plošce může být nějaká nečistota. Pokud ne, tak vyměnit za jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]