Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo Sigma

Od: promon® odpovědí: 6 změna:

Vážení rádcové, nevíte náhodou někdo, jestli je u tohoto čerpadla:

namir.cz/...

je zapotřebí nastavit sací vložky do určitého úhlu?

aquapumpe.cz/...

Jsou v nich okna pro průchod vody, měnil jsem po zimě prasklé sací těleso, nevšiml jsem si, jak byly otvory v sacích vložkách natočeny, tak nevím, jestli otvory byly naproti sobě, nebo pootočeny.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

2x

Na vložkách jsou na obvodu značky (ty zobáčky vpravo nahoře - je to vidět i u fotky). Takže vložky sestavte tak, aby značky byly do jedné lajny. Spíše je problém, aby to následně nekapalo. Tahle čerpadla josu už dávno za horizontem a nemá smysl je opravovat.

paw*
Sice neodpovim tazateli, ale pokud jsou cerpadla za horizontek, jaka je jejich alternativa? Mame je doma celkem 3 (vodarna, polevani zahrady) a v soisedni vesnici je opravuje soukromnik vymenym zpusobem za 1000Kc. Sedi na freme a vymena u vodarny je pak otazka 2 hodin.
hodnocení

Za horizontem to čerpadlo možná bude - ale to mě nijak netíží na duši Mám jej totiž na čerpání vody ze studny pro potřeby zalévání, mytí aut a pod. Takže nějaký úkap je naprosto nepodstatný.

Vřele děkuji za ta instruktážní videa - předpokládal jsem, že ty vruby mají nějaký význam, takhle to dám do kupy i s delší dobu odkládanou výměnou ucpávky.

Takže i když jsou tyhle čerpadla zastaralé, jsou modulární a není problém vadný díl vyměnit - což oceňuji asi nejvíc. Ve srovnání s vodárnou s čínským čerpadlem, kterou mám také, je ta Sigma jednak podstatně robusnější a hlavně - ta Čína je neopravitelná, není to rozumně možné rozebrat.

ronyx*

Jste mne pěkně rozesmál - prý že jsou tato čerpadla za horizontem *zed*
Loni jsem opravoval (generálkoval) čerpadlo typu V-1-K (moje je ale 2°), což je předchůdce typu poptávaného tazatelem (není samonasávací, ale musí se zalít) - stálo mne to 1.000,-Kč a 2 hodiny práce (nové díly jsou stále dostupné). Historie tohoto čerpadla je mi známa 40let (rodiče ho koupili se zahrádkou) a už tenkrát to bylo staré čerpadlo ;) A stále maká... Až se dožijí (jestli se dožijí) v současnosti vyráběná čerpadla takového věku v provozuschopném stavu, pak můžeme uvažovat, co je nebo není "za horizontem". Takže ano - tato stará a poctivě udělaná čerpadla se stále vyplatí opravovat.

host*
hodnocení

2x

Hezký video návod na sestavení čerpadla SVA Sigma je na youtube. Protože sem nechci dávat celou adresu, napište si normálně youtube tečka com a za to si přidejte watch?v=9yc2lwDBHQs nebo si zadejte SIGMA PUMPY HRANICE - montáž čerpadla SVA a ono vám to najde.

Jsou to kvalitní čerpadla, náhradních dílů je dost, výkresy sestav také. Jen je trošku potíž při rozebírání v místě stahování hřídele z ložiska, ale i to se dá.

vždy poutáčíte o 90 stupňů takže začínáte od konce sací otvor nahoře další díl okno dole další zase nahoře a tak dále až dokud máme články

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]