Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WC odpad vs žlutá voda

Od: lucies* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

můžete mi, prosím, někdo poradit? Právě jsem se přistěhovala do bytu v prvním patře a mám problém (mimo jiné...) s odpadem na WC. Pár hodin po spláchnutí je voda v záchodě úplně žlutá*blee*. Není možné, že by se do záchodu nějakým způsobem dostával odpad z hornějších pater?

Předem díky za radu.

L.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Nemyslím, že by to mohlo být průnikem vody z jiných bytů. Spíš bych skontroloval systém napouštění zda není něco v nádržce, nějaká nečistota nebo chemikálie. Pak je dobré skontrolovat zda není nějaká usazenina v záhybech mísy která by se mohla rozpouštět.

Další možnost je, že pro splachlování je použita voda z jiného zdroje než je vodovodní řad. Na každý pád, aby jste vyloučila ono pronikání z jiných bytů, naberte vodu ze splachovače do skleněné nádoby a nechte ji usadit. Měl by to být vzorek o obsahu cca 1litr. Pokud se barva vody nezmění pak je příčina v usazeninách na míse nebo ve splachovači...

Kdyby to byl průnik splašků z jiného bytu, tak by to i zapáchalo.

lucies*
hodnocení

Děkuji za dobré rady:) Určitě test s vodou vyzkouším. Ale myslím, že problém s vodou v nádržce nebude, protože, když spláchnu, tak voda v záchodě je čistá. Ale i tak to zkusím. Také zkusím nějakou drastickou metodu proti usazeninám, protože bref na usazeniny tam liju téměř denně:(

technikjirik*

tak mě ještě napadá jak píšete o drastické metodě... taky drasticky vyčistit i odpadní rouru pomocí Krtka, nebo Fredyho... Je možné že jsou nějaké měkké usazeniny na rouře výstupu z mísy...

lucies*
hodnocení

Právě to jsem měla na mysli, něco drsného naliju do odpadu a nechám to tam přes noc:) Záchod je totiž téměř nový...

troja*

... jen bych doplnil, že stejně někdy stačí o 1-2 cm odsunout navíc od překážky a je vše OK

lucies*
hodnocení

Jakou překážku myslíte? Já se v tom moc nevyznám...*nevi*

technikjirik*

tak to bych taky chtěl víc vysvětlit protože jsem nepochopil... můžete to nějak víc rozvést? Co odsunout?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]