Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový dotaz, nedávno jsem zakoupila chlebovou mouku z Lidlu, dodržela jsem návod, ale chléb bohužel celý spadl a uvnitř byl syrový, takže mi tam ještě 500g zbylo a chtěla bych ho udělat znova a zajímalo by mě kolik dáváte vody, jaký program a o jaké délce ho volíte. Moc děkuji
Spadnutí chleba je buď z řídkého těsta a nebo mnoho kvasnic. Když zapnete pekárnu tak si jí pohlídejte při prvním míchání. Nesmí se vám pod metlami dělat blatíčko, musíte přidat mouku. Na půl kila mouky dávám max 30 g kvasnic. Dělám ale chleba ze žitné mouky a chlebové, takže hůře kyne. Pečení 2 hodiny na chleba je málo, to mívají pekárny na rychlý chléb. Základní program na chleba je něco přes 3 hodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.