Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych požádala o radu, koupila jsem byt, který s mi moc líbí, co mi ale vadí, v horním patře mají chlapce (tak 6 let), který běhá po bytě, bohužel mají plovoucí podlahy s to dupání je hrozně slyšet, otravuje to. Sice mi předchozí majitel řekl, že v domě je hodně dětí, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost. Oslovila jsem dotyčné, sice to pochopili, ale řekli, že je to dítě a to tak prostě je, to stejné domovník. Minulý majitel mě na to neupozornil (na dupání), prý ho nenapadlo, že se má upozorňovat na provozní hluk v bytových domech do kupní smlouvy, pouze tam má závazek, že v bytě neví o žádné věci narušující bydlení. Mám šanci uspět s reklamací (třeba odstoupit od smlouvy), když nebylo za předchozího majitele žádné měření hluku, stav podlah sousedů taky nezjistím (nepustí mě do jejch bytu) a vše je pouze na ústní bázi?(domovník to ví i bývalý majitel to připustil, že jde ale o provozní hluk v baráku)
Díky Hanka
Víte, my panelákoví jsme na podobné hluky imunní, kupte si domek na vesnici ale počítejte s tím, že štěkají psy, kokrhají kohouti, zvoní zvony kostela, mečí kozy a když si zdřímnete po obědě tak rozhodně bude něco hlásit rozhlas a nebo půjde pohřeb s hudbou (osobní zkušenost z chalupy). Jistě, ti s plovoučkama si neuvědomují jak moc je slyšet každý krok, nejen dětské skákání, koberec hodně utlumí ale ten zrovna není v módě a když jezdí malé dítě doma na odrážedle, to je teprve zážitek, nadávala jsem jen do té doby než začaly jezdit moje vnučky, prostě všude je něco a přece ty děti neuvážeme.
Coklit, myslím, že jsem ještě normální a nevím, proč by děti měly doma sedět za stolem. Chce to jen trochu tolerance, žádné děti doma neběhají (nejezdí na odrážedle) po 20h večer, u nás v paneláku (36 bytů) máme vyřešeno a po 20h se ani necvičí na hudební nástroje. Většina obyvatel je stejně v zaměstnání, já jsem celý den doma a věřte mi, že když vnuci sousedů nad námi skáčí a dělají hluk, dá se to přežít. Když vás každé ráno budí kohout ve 4 ráno a v neděli zvony kostela je to mnohem horší. Pokud se člověk z baráku přestěhuje do bytu, slyší i když někdo spláchne, když jede výtah, zapne se ventilace...chce to si trochu zvyknout a nebo holt stěhování na samotu.
tolerance? jezdit doma na odrážedle? Sedět za stolem určitě nemusí, dobře tak nemusí být celý den doma. Vzít je rodiče ven, aby se tam vyřádili nejezdili by doma. Argument 20hod? Přijdu z práce a budu doma jako v tunelu, protože někdo neumí určit dítěti hranice? Pak se nedivme, co to vyrůstá, když už v rodině nenastavují žádnou hranici rozumného chování a raději všechno podvolí v rámci své pohodlnosti!
Za nás odrážedla ani nebyla, ale jsem si jistý, že bych ho nedostal dál než do kolárny stejně jako všichni ostatní s tříkolkami, koloběžkami a kolami.
Já teda jsem dítě paneláku. Teď šestnáct let bydlím v cihlové bytovce, nade mnou se právě stěhuje třetí "generace" dětí
a musím přiznat, že jsem si ještě nezvykla, když mi někdy nad hlavou jen duní, lustry se třesou, i ta židle pode mnou se třese. I když to není večer, ale třeba odpoledne. Tady na maloměstě mám i ty nedělní zvony, a kohouta od sousedů, ale to mi vůbec tak nedrásá nervy. Navíc, co jsem vyměnila okna za plastová, tak zvuky zvenku mnohem méně slyším. Asi to má každý jinak.
Je to tak.taky jsem se těšila, až děti sousedům trochu odrostou. Sousedi nade mnou, kluci dvojčata dost divocí, sotva dorostli věku, kdy už by mohli i posedět u PC, kolem deseti let, rodina se odstěhovala do nového domu. Druhé kolo - noví sousedé, čtyřletá holčička, mimino, do dvou let druhé mimčo. Jen bylo mladším holkám 10 a 8, rodina se rozpadla a odstěhovala. Před měsícem, noví sousedé, roční dítě - asi mě čeká třetí kolo )
Problém s tím má kde kdo, ale lidi s tím moc dělat nemůžou. pokud nájemníci nad nimi nemají soucit. Na nás neustále běhala zvonit starší nájemnice pod námi, že holka dupe a pořád nás sekýrovala, až jsem byla zoufalá. Dětství mé jediné, vcelku tiché, dcery se odehrávalo v neustálém napomínání "nedupej, nelítej, paní se bude zlobit..." V jejích sedmi letech jsme se přestěhovali do jiného paneláku a po nás přišli mladí manželé s trojčaty! To jsem, babě, přála. Do půl roku se baba i s manželem prý odstěhovali a mně hřál pocit, že teprve zažili, co je to hluk. Za pár let jsem to samé, ale v podstatně horším, zažívala sama na vlastní kůži, z bytu nad námi a když se k tomu přidsal ještě neustále vyjící pes nad bytem, kde dupaly děti, to už jsem byla zralá na léčebnu. Dlouhodobě jsem marodila, nervy nadranc, poslouchat to od rána do večera, děti dvě, bylo nad mé síly. V rámci zachování vlastního zdraví jsem se s mužem dohodla na stavbě rodinného domu a nelituji. Konečně klid, v noci mi pod okny nádherně kvákají žáby, ráno mně budí zpěv ptáčků a přes den ráda poslouchám bučení krav, mečení koz, i prdění koňů, pasoucích se hned za plotem. Mladý člověk nechápe, starší to v paneláku většinou špatně snáší. Starší lidi už mají rádi svůj klid, už nemají ty pevné nervy, něco už v životě zažili, to se nashromáždilo a podepsalo na nervech. Nerada jsem s dcerou chodila kolem jednoho paneláku, kde bydleli samí staří lidé. Jakmile dítě stouplo na trávníček, už nějaká baba ječela z okna. Kolikrát jsem si později vzpomněla, jak se jim tam muselo klidně žít, když v domě nebyly žádné děti. Abych to uzavřela, na ušním zjistili, že mám poruchu sluchu, vadí mi jakýkoliv hluk a čím vyšší tóny, tím je to pro mne nesnesitelnější. Primář konstatoval, že sám tím trpí taky a že pod tímto tlakem, je člověk blízko vraždy v afektu, jelikož se to nedá vydržet. Jsme různí, různě reagujeme a různě hluk snášíme. Lituji lidi, kteří musí i na stáří zůstat v paneláku a doufat, že brzy ohluchnou.
Bydlel jsem v bytě, byť zděném, ale s betonovými stropy, kde nademnou bydlela sama sousedka, asi třicetiletá, která asi chodila po patách, že hrozně dupala. Nejhorší to bylo v noci kdy se za ní jednou nebo 2x týdně zastavil přítel a když postel konečně přestala vrzat tak s tím honem běžela do koupelny :o)
Pak už byl do rána klid :o)
No běželi by jste jí pokaždé vynadat? :o)
Vy s tím ale naděláte.Si na ten strop nechte udělat protihlukovou izolaci,když to tak vadí.
V
v
A čemu říkáte protihluková izolace?
SDK podhled s vatou nic neřeší, utlumí to zvuk, nebude tolik slyšet nahlas puštěná televize, ale ne vibrace, ty se díky pružnosti SDK desek ještě zesílí. Osobní zkušenost, udělal jsem jsem ho na akustických závěsech a bylo to horší co se týká dupání, ale tady to utlumí jen klapot z těch plov podlah, pokud se třese konstrukce stropu tak nikoliv. Takže Doporučuji nejdříve naposlouchat o jaký hluk jde, jestli zvuk, nebo otřesy
Tak jedině vybírat byt v posledním patře, tam ti ale třeba zase začne zatékat. V bytě jsou tyto zvuky běžné. Nikde nemáš záruku, že se nad tebe nepřistěhuje někdo s dětmi, nahluchlý fanda do muziky nebo opilec, který tě bude každých 14 dní vytápět. Všechno tohle je ale pomíjivé nebo se dá řešit. Podle mě často snadněji než sousedi okolo rodinného domku.
Co se na dotycnou rodinu obratit a slusne ji pozadat, jestli by dite nemohli trosku krotit? Urcite to ale neni duvod k opravnene reklamaci. V bytech to tak proste byva, jak pisou ostatni, pokud se tomuto chcete vyhnout, kupte si rodinny dum. Je to dost absurdni resit podobne veci, pripravte se na to, ze v panelovych i cihlovych bytovych domech muzete krome deti slyset i televizi od sousedu, konverzaci, zvuky pri sexu nebo splachovani. Nekde vice, nekde mene. Tak to proste je.
I ja jsem s tim mel problem a vyresil jsem to koupi domu. Nelituji.
Bohužel,byla jste upozorněna na to,že je to dům s dětmi,takže bude problém teď vystoupit s tím,že vám to vadí.Tak teď byt můžete prodat...nebo se smířit s tím,že vám běhají nad hlavou..Jinak pokud budete upozorňovat na ,dupání, můžete situaci zhoršit různými naschvály...rodiče bývají citliví na to,že někomu vadí jejich děti,i když jde o ,dupání, - dětem totiž nemůžete nařídit,aby ,nedupaly,...prodat a pryč a příště vše prohlédnout a zjistit..
Já myslím, že máte smůlu. V každém domě - paneláku budou někdy bydlet děti, které prostě můžou dupat. Nic s tím neuděláte. Jsou to přece jenom děti. Odstěhujte se na samotu u lesa, tam Vás nic takového rušit nebude - děti, tramvaj, hubda, řezání motorovou pilou atp.
Pokud děti neběhají v noci, tak s tím nic neuděláte.
no Vy jste nějaká cimprlich ... buďte ráda, že je klid večer. Že se vůbec vyspíte. Až budete mít děti Vy, tak je budete přivazovat k topení?! ... jen ho vraťte a kupte si jinej - pravděpodobně ještě spláčete nad vejdělkem. Vám bych to zrovna přál. Ovšem podle mě zůstanete tam kde jste, protože kvůli takové hovadině Vám ho nikdo brát zpátky (nebo jak si to představujete ) nebude. Tak ho prodejte a kupte si lepší - směle do toho
Je to dítě, dítě vyroste a dupání ustane. A začnou pařby s kamarády...
Uvědomte si, že jste v domě, kde žije více lidí. Nikdy tam nebude úplný klid. Pokud nebude dupat dítě, bude dělat kravál soused, co se denně večer vrací z hospody. Ačkoliv existují hlukové normy, každý vnímá hluk individuálně. Šance je pouze v případě, že by hluk překračoval povolenou hranici. A to u dupání nepředpokládám.
Pokud jste citlivá na hluk, máte šanci jedině na samotě u lesa. V bytovém domě nebo v domku v zástavbě bude vždy někdo, kdo bude dělat kravál. Třeba soused, který víkend co víkend od rána do večera řeže na cirkulárce nakradené dřevo na otop. Zlaté dupání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.