Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aukce dtestu - plyn,el - Europe Easy Energy

Od: macek71® odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer,

dnes přišla nabídka dtestu na aukci el. a plynu.Při mé spotřebě :

Plyn: Eon 15 Mw

El: Čez , sazba D25d ,3x25 A VT - 1550 kW ,NT - 680 kW

Úspora by měla být cca 10 000 kč .

Zajímalo by mě ,jaký máte na tuto aukci názor.Chápu ,že větší objem = lepší cena.

Co mě děsí je firma,která to vyhrála. Bohemia energy (Europe Easy Energy) nemá moc dobré reference.Jsem asi nedůvěřivec,ale něco za tím bude.Myslím,že za tak velkou slevou něco je.Rok ušetřím a pak jim to vrátím 3x.

Jde někdo do této " akce "?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kvt
hodnocení

0x

Dnes přišla nabídka na aukci? Vždyť aukce je dávno skončena. Vítězem je Europe Easy Energy. Alespoň tedy u nás, zdá se, že každá oblast měla svého vítěze. Já do změny rozhodně jdu.

Europe Easy Energy spadá pod Bohemia Energy, jde tedy o jednu a tu samou firmu, která rozhodně nemá dobré jméno a díky svým podvodům (ano, u nás jejich zástupci bloudili po domech i přes platnou vyhlášku o zákazu podomního prodeje a představovali se jako zástupci ČEZu) je alespoň pro mě naprosto nedůvěryhodná. V žádném případě nepůjdu do smlouvy s touto ani jim podřízenou firmou, abych se po roce či dvou super nabídky dočkal nepříjemných překvapení v podobě skrytých poplatků, penále, apod. Dost mě vítěz aukce překvapil a samotný DTest tímto dostal nafrak.

kvt

"Rozhodně nemá dobré jméno" říká kdo?

Ale hlavně - pokud bude super nabídka trvat, budu u nich, pak dodavatele zase změním. Problém?

jh®

Stačí chvilku brouzdat po internetu. A problém je právě s tou změnou dodavatele.

homininus

A jaký problém je se změnou dodavatele? Je to otázka 5 minut práce na internetu. *slunce*

hodnocení

To Kvt : Omlouvám se ,přišla konkrétní nabídka Z aukce. Psal jsem Bohemia en,protože to je vlastník.Eee je jen nějaká dcera.Prostě vlastník je jasný.

hodnocení

Právě pro to jejich renomé co mají ,mě to trochu odrazuje.Sám jsem před 2 roky vyhodil šmejdy s Bohemia Energy.Dtest to myslel dobře .Uspořádat aukci ( cca 66000 lidí ) ,byl asi skvělý nápad.Kdyby to vyhrála nějaka " lepší " firma ,tak to mělo úspěch.Ale Bohemka si za ty roky udělala tak špatné jméno,že to moc úspěch mít asi nebude.

Je to legitimní firma,která má oprávnění podnikat a asi nic neporušuje,ale recenze na netu vypovídají jasně.

Jen jsem chtěl vědět ,jak se na to díváte.

vilik*
U EEE jsem už dva roky a upřímně, nemám s nimi jediný problém. Zato odchod od ČEZu nebyl tehdy úplně bez problémů, i když zčásti mou vlastní vinou. Mám zkušenosti ještě s jednou společností, kde to bylo tak amatérské, že jsme se ani nedohodli. Do aukce jsem se přihlásil, jsem zvědavý, co mi nabídnou v porovnání se současnou smlouvou. Asi nic.
Bohemky se nezastávám, vím z doslechu o pár kopancích prodejců. Ale jsem zvyklý si přečíst smlouvu, než něco podepíšu, snad bych případný háček odhalil.
hodnocení

Zajímalo by mě co se stane,kdyby to podepsalo jen například 1000 klientů.Eee vyhrálo aukci na základě nějakého předběžného odebraného množství.Co se stane,když odebere jen 10% To firma prodělá? Ale to je asi její věc.Podle netu co jsem četl,tak to byla první aukce,kdy se případný zákazník před aukcí k ničemu nezavazál.

doplněno 08.04.16 10:03:

tzb-info.cz/...

ikeceji
hodnocení

0x

Tak sem někdo napiště ceny, díky kterým EEE vyhrálo. Nebo je to snad tajný?

překvapilo mě, že cena za přenos je stejná a to je samozřejmě největší položka v ceně. Pak mě šokovalo, jak plyn může být 2x levnější (komodita)...

Spotřebu plynu mám minimální..

Aukce dtestu - plyn,el - Europe Easy Energy
Aukce dtestu - plyn,el - Europe Easy Energy #2

Cena za přenos je logicky stejná, protože ji platíte stejnému distributorovi jako v současnosti, který má na daném místě monopol. Z tohoto důvodu se jedná o cenu regulovanou a teoreticky vám ji sice mohou dát nižší, ale proč by to dělali.

tomasnavratil
hodnocení

0x

Pár info pro upřesnění. Aukce jsem se také zúčastnil (doteď jsem měl paradoxně také Europe Easy Energy) a určitě ji využiji. Ty ceny jsou super. Smlouva se uzavírá na jeden rok. Pokud ji zákazník nevypoví alespoň 3 měsíce před koncem toho roku, tak se automaticky překlopí do standardní smlouvy na dobu neurčitou s 3 měsíční výpovědní lhůtou, která lze vypovědět bez problémů kdykoliv (s tou 3 měsíční výpovědlní lhůtou). To je úplný standard. Navíc je to garantované DTestem a těm věřím. A teď k samotné Europe Easy Energy (3E). Já jsme u nich už asi 5 let a jsem maximálně spokojený. Servis 100%, žádný problém. Vše transparentní. Smlouva na dobu neurčitou. Ceny mají vždy dobré. Nebývají sice každý rok úplně nejlevnější, ale cca do TOP5 jsou vždy a hlavně dlouhodobě (pozn. každý rok je vždy nějaká "kometa", která má super ceny, ale jen naláká zákazníky a příští rok zdraží. Sice je možné od té komety každý rok přejít k další kometě, ale to mě fakt dělat každý rok nebaví...). Každopádně 3E je vždy výrazně levnější, než velcí poskytovatelé. Proto jsem u té 3E protože ceny mají dobré a stabilní. A teď Bohemia Energy a 3E. Do loňského roku to byly dvě zcela oddělené firmy, které neměly nic společného. Vloni Bohemia Energy (BE) koupila 3E, ale nechává ji jako samostatnou firmu. Z té zprávy jsem také tedy vůbec nebyl nadšený. Některé prodejce BE považuji za šmejdy. Ale uvidíme, jestli BE zkazí 3E nebo ne. Zatím vše běží, jak má. Navíc mám smlouvu na dobu neurčitou, takže žádný problém. Proto bych se 3E aktuálně neobával. Já s nimi mám jen dobré zkušenosti. Trochu hlídat si to budu, ale zatím v klidu.

tomasnavratil
hodnocení

0x

Jo jinak pro info ty vysoutěžené ceny u DTestu jsou (můj tarif D45d - přímotop, distribuční oblast ČEZ):

Vysoký tarif za MWh: 906,29 Kč, vč. DPH = (749,- kč bez DPH), doteď u 3E: 1535,- Kč vč. DPH

Nízký tarif: 906,29 Kč, vč. DPH = (749,- kč bez DPH), doteď u 3E: 1251,- Kč vč. DPH

Pozn. nově vysoutěžené ceny jsou stejné u obou tarifů.

tery11*
hodnocení

0x

Tak už potichu se u EEE stava Bohemia.Mám přímo z Dtestu že jsou rozčarovani vítězem aukce.Ani pry nejde o to že vyhralo EEE,ale o to že v prubehu aukce se zní stala BE.Do dost lidí v Dtestu naštvalo ale nic s tím neudělají,ted už si propagaci a emaily zakazníkum,řídí samo BE a ti vždy a všude zduraznují Dtest.Prvním negativním krokem BE v EEE je zrušení bonusoveho programu creedo,který skončil k minulemu měsíci bez nahrady a tím se hned stavajcím zakazníkum zvedne nenapadně cena.Dalším krokem je sjednocení operatoru klientskeho centra a zrušení psoledních kamennych poboček v 2 polovině roku, A posledním krokem bude nenapadná změna VOP.Bohemia take nepatří do skupiny tzv. ferových dodavatelů kam patřilo EEE a ted se snaží i EEE z tohoto paktu vyvazat.Nechci nikoho přemlouvat k odchodu,ale dejte si velky pozor co se bude v nejbližších mesich dít s EEE respektive BE.Já jsem od nich odešel hned k minulemu měsíci a neni nic jednoduššího než si za 5 minut najít vyhodnějšího dodavatele přes statem garantované stranky ERU-Kde už kupodivu není na 1 miste EEE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]