Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
plánujeme výstavbu RD a jeho zásobování pitnou vodou z vlastní vrtané studny. Naše představa je: vodárna = ponorné čerpadlo tlaková nádoba cca 5Ol. Umístění tlakové nádoby plánujeme do koupelny v přízemí, žádná technická místnost ani sklep není. Myslíte, že je to dobrý nápad, nebo raši pro tlakovou nádobu kopat vedle baráku nějakou šachtu, jak už tady zaznělo? Nedokážu si představit, jak moc bude provoz rušivý, zatím jsem ujišťována, že vůbec, protože hlučné je jen čerpadlo a to bude ponořené ve vrtu...nějak se mi tomu nechce věřit.
vzhledem k rámusu jsem koupil kompaktní vodárnu a komplet zařízení je pod vodou. Jakou máte "díru" do země? pruměr?
Nádoba není hlučná, klidně si jí dáte do skříňky pod umyvadlo.
vaše odpovědi zde mám přečtené, neuvažujeme o kompaktní vodárně. Je to vrt téměř 30m a průměr 15cm, tam se vejde akorát ponorné čerpadlo a tlaková nádoba patrně někde musí být, aby pokaždé nespínalo. Známý měl tlakovou nádobu hned nad studnou v šachtě, studnu hned vedle baráku a to byl skutečně rachot. Nejde mi do hlavy, že by rachot dělalo jen čerpadlo a tlak. nádoba v koupelne jen maximálně šustila...
Já na to půjdu jinak, sice se ve vodárnách moc nevyznám, ale nechcete si to rozmyslet s tou technickou místností, nemusí být velká, ale já osobně si barák bez nějakýho takovýho kutlochu nějak neumím představit. A když jste ve stadiu plánování ledasco se ještě nechá upravit.
jo,máte pravdu, pořád mám dilema, jestli ponechat v přízemí samostatné wc, nebo ten kousek místa obětovat na tech místnost a wc přidat do koupelny. Popravdě tohle řešení mi moc "nevoní".
Zkuste vodárnu s elektronickou regulací, nádoba je cca 3 litry nebo méně, pouze na vyrovnání tlaku.
pokud dobře čtu, tak tam je nádoba 18l a pokud odběr převýší 3l tak čerpadlo sepne...to je rozdíl. Nešlo mi ani tak o velikost jako o hlučnost zařízení. Typ čerpadla už je doporučený v projekt. dokumentaci...myslím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.