Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídění skla

Od: pohanka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den rádcové. Kam mám dát velké zrcadlo, když do tříděného odpadu, tedy do zeleného kontejneru nepatří?

Rozbít do černé popelnice, nebo odvézt do sběrného dvora?

Děkuji za Vaše rady a zkušenosti.

doplněno 07.04.16 20:12:

Děkuji, je celé, v sobotu půjde do sb.dv., byla to moje verze, přítel byl pro popelnici.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Toť otázka. Vnímáte to naprosto správně. Celé zrcadlo je velkoobjemový odpad a ten se patří odvézt do sběrného dvora. Rozbité patří do směsného odpadu. Tedy obojí je možné. První varianta mi přijde civilizovanější. A taky nehrozí úraz. Váš, bufeťákův, ani pracovníka třídící linky. To, že ho možná někdo ve sběrném dvoře vezme šutrem (to zrcadlo), je věc jiná...

hodnocení

3x

Dobrý den, záleží na vás.

Pokud máte sklo stále ještě vcelku a je objemné, tak odvézt v tomto stavu do sběrného dvora.

Pokud byste měla zrcadlo už rozbité (například by vám nešťastnou náhodou upadlo), tak do směsného odpadu, tedy klasické popelnice.

Ve výsledku to vychází ale stejně, protože tuším, že zrcadla jako taková se prostě nerecyklují. Takže obojí stejně půjde na skládku, případně do spalovny. Jelikož ale máte zrcadlo vcelku, do popelnice ho takto nedáte, proto je lepší řešení (i z hlediska bezpečnosti) opravdu odvoz do sběrného dvora.

hodnocení

2x
Odvést do sběrného dvora.

lidus*
hodnocení

0x

Sběrný dvůr, zrcadlo není bílé ani zelené sklo.

jabraka*
07.04.16 21:13

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]