Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze natřít silikon na akrylát?

Od: hocek* odpovědí: 2 změna:

Mám na přístavbě strukturovanou omítku natřenou bílou akrylátovou barvou. Teď se chystám ji přetřít (je už zašlá) a dostal jsem informaci, žena fasády je lepší silikonová barva (voda po ní stéká) a že prý není problém i bez penetrace silikonovou fasádní barvu na akrylát použít. Co si o tom myslíte? A s jakou silikonovou barvou máte nejlepší zkušenosti?

Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

naopak bych to nedával, ale na akryl dát silikon je ok (podle mé zkušenosti) - jen první vrstvu dejte výrazně řidší - i 2-3x víc než je doporučeno a nechte řádně zaschnout

V Hradci na Slezském v Království barev mi to loni rozmlouvali. Že prý na akrylát je lepší zase akrylát. A když už chci do silikonu, tak spíš silikát než silikon. A konec konců prý stejně silikon vybledne za 15-20 let jako akryl takže by se investice do dražšího silikátů vyplatila jen kdybych bydlel u rušné silnice a musel fasádu často čistit.
Jak vidíš, co člověk, to názor. Takže rozhodnutí závisí jen na tobě a stavu tvé peněženky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]