Průchod komína stropem

Od: Datum: 07.04.16 07:38 odpovědí: 1 změna: 07.04.16 07:57

Vkládám izolaci do stropu a při té příležitosti přemýšlím, co s okolím komína. Strop je trámový s oboustranným prkenným záklopem a okolo komína to dneska (po sejmutí podlahových prken) vypadá jak ukazuje obrázek. Mohl bych to tak nechat, ale je otázka, zda je to tak dobře a zda se to nedá z hlediska požární bezpečnosti vylepšit. Napadlo mne několik variant:

1) - vyplnit tu mezeru mezi komínem a bezdněním normálně izolační vatou (nebo by bylo lépe bednění odstranit?)

2) - mezeru mezi komínem a bedněním vybetonovat - tady ale nevím, je předepsaná vzdálenost komína od hořlavých hmot a otázka je proč - a) kvůli přeskoku jiskry, která by vyletěla případnou dírou mezi cihlama po vysypání malty, pak by beton asi smysl měl). b) kvůli nebezpečí vznícení okolního materiálu od ohřatého komínu, pak by to možná beton mohl zhoršit

3) napadá vás jiné a lepší řešení?

Jaký je váš názor?



Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.04.16 07:57
Pokud mně paměť neklame, tak normou požadovaná vzdálenost komína od dřevěné konstrukce je 5 cm. Osobně to mám udělané obdobně jako je to na vaši fotce, rákosové podbití (prkna pod rákosem) jsem pokrátil a mezeru rovněž vyplnil vatou a následně vše zakryl fabionem. Podlahová prkna byla původní a okolo komína byla již pokrácena, takže mezera opětovně vyplněna maltou... Nicméně, parkety se běžně ke komínu dojížděli a lištovali, takže je dost dobře možné, že oněch 5 cm se vztahuje pouze na trám jako takový.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.