Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím o radu s nátěrem. Na chatě jsem natřel molo luxolem - prkna/smrk a funguje to dobře - odpuzuje vodu, nerostou na tom houby/mech a brouci to nežerou.
Veranda bude po rekonstrukci ocelová(jekly) a dřevěná(modřín,smrk).
1) Mám použít na ocel i dřevo Alkyton
2) Alkyton na kov a luxol na dřevo
3) Něco jiného
Děkuji za Vaše rady a názory.
Jakub
Zdravím, ač toho moc natřeno nemám, poradím. Na kovové konstrukce většího významu s oblibou používám systém základ Pragoprimer základ a na to používám Hostagrund (silnovrstvá matná barva, pěkně drží-cca 6 let možná více od aplikace na zábradlí a spokojenost).
Na dřevo bych žádnou barvu, která udělá ze dřeva hnus, kde nic nevynikne bych nedával. Dobré zkušenosti mám s Lazurolem a jeho napouštěcím základem (strašně to smrdí), ale pěkně napouští-používal jsem to na okna. Chtělo by to foto, ale verandu bych asi napustil proti škůdcům a pak pěkně olejoval (třeba každý rok po zimě)-dřevo to ocení.
Zdravím, tak Loxul bych rohodně na kov nedával, je to prasárna a člověk si svou vlastní fušeřinou nasxxe do hnízda. Ta reakce byla z důvodu bodu 1, kdy alkyton by se mohl použít i na dřevo, což bych nedělal. Na dřevo bych dal olej-dá se pořídit solidní kbelík, který dlouho vydrží celkem levně.
A nestačí Lazurol sám o sobě bez toho napouštědla? Stejně jak Luxol, tak i Lazurol by snad v sobě měl mít nějaké fungicidní látky.
Je to veranda na chatě v lese u přehrady. Přehrada je 2 m pod chatou. Vstup do chaty je v patře. Všude okolo je les a potok. Jekly budou na betonu, schody budou předem impregnované a smrkové a také budou na betonu. Prkna na ocelové konstrukci budou modřínová. Zábradlí také předem impregnované(tlakově) ze smrkových palisad. Vše tedy bude sát už méně. Chtěl jsem vědět, zda Alkyton na dřevě taky tak dobře odpuzuje vodu a tím pádem to nenasákne. Pokud budu používat Luxol na dřevo a Alkyton na kov, tak nevím, zda chytnu stejnou barvu. Chata má hnědé lišty, tak to ladí s verandou i molem. Molo mělo prkna, která nebyla předem impregnována, tak to hodně sálo - 3*1,2m a použil jsem 2 plechovky - snad 5L...
Zdravím, toto asi nebude chtít slyšet, ale ochranné pásmo a přehrada sebou nese určitá pravidla a omezení, zvláště při manipulaci s nebezpečnými látkami, kterými jistě nátěrové hmoty jsou.
Jsou to Hracholusky, voda je tam občas tak zelená, že se po ní dá chodit Nedávno tam opět někdo velice chytrý povolil benzinové čluny - každou chvilku chčije olej z lodí do přehrady. Molo natřené Luxolem je to nejmenší zlo na přehradě. Okolo není žádný závistivec, je to osamocená chata, tak to tolik nehrotím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.