Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik lepidla na dlažbu?

Od: samurraj® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jelikož mi Pánbůh do vínku nadělil mozek, ve kterém chybí v některé z hemisfér logicko-matematická sekce, tak se potřebuji poradit s někým, kdo tu sekci vlastní.

Koupil jsem dlažbu (30x30) na terasu (28m2). Ovšem netuším kolik lepidla na to padne. Mám vybráno v OBI toto lepidlo, které by mělo být mrazuvzdorné.

obi.cz/...

Je to v pytlích o 25kg.

A to samé se spárovačkou

obi.cz/...

Ta je po dvouch kilech

Prosím, kdybyste mi někdo v tomto poradil, bych bych vděčen. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jsem neudělal chybu ve výpočtu tak dle TL je spotřeba lepidla při použití zubů 5-6mm až 6kg/m2 což je 7 pytlů á 25kg.

Spárovací hmota při tl spáry 3mm na dlažbu o rozměru 10x20cm je 0,4kg/m2 takže cca12kg =6 pytlíků!

hodnocení

To je docela dost, čekal jsem méně toho lepidla, každopádně Vám mnohokrát děkuji za pomoc.

petri*

Výrobce toho lepidla uvádí spotřebu při stěrce 5-6 mm 4-6 kg/m2. Když budeš počítat spodní hranici, tedy 4 kg, pak orientační spotřeba je (28 x 4) : 25 = 4.48 pytle, tedy 5 pytlů. Pokud budeš počítat horní hranici bude spotřeba 7 pytlů, jak píše kolega Diesel®. Jen podle doporučení je velikost stěrky 5-6 mm používána u dlažby do velikosti 15 cm, pro dlažbu 30 se doporučuje velikost 10, tato skutečnost není v technických listech zohledněna. Spotřeba je ovlivněna ještě dalšími faktory, tedy i rovností podkladu. Na druhou stranu, pokud to nemáš do OBI daleko, tak není problém koupit tu spodní hranici a uvidíš. Dokoupit můžeš vždy. Ze zkušenosti mi stačila bohatě ta spodní hranice spotřeby, kterou uváděl výrobce.

hodnocení

JJ máte pravdu. Každopádně do LIberce nebo do Mladé Boleslavi to mám docela blízko, tak zkusím koupit těch 5 pytlů a kdyby to hořelo, dojedu pro další.

joudic*
hodnocení

0x

no ze by se mi nejak moc chtelo do vypoctu m3 z pytle a tak hhh, nekdo se tu do toho poustel, tak to necham na nich, za sebe zatim tipuju 3-4 pytle (resp pokud mate supr rovnou podlahu) a mensi kbelik sparovky, a prebytecne lepidlo se mi nakonec doma stejne hodnekrat siklo :)

vilik*
hodnocení

0x
Dobrý den. Jelikož jsem bezbřehý optimista, který už párkrát sháněl v neděli po známých pytel cementu či metrák písku, vůbec bych nezkoušel koupit míň než 6 pytlů. Při ceně 150 za pytel bych radši měl pytel zbytku, který můžu letos ještě použít jinde, než letět od rozdělané práce. Nevím proč, ale rovnat výšku nově lepených dlaždic se staršími zavadlými mi dobře nejde. Je to víc pracné. Naopak spárovačku mívám nižší spotřebu, navíc bych se nebál dodělat ji jindy, klidně bych proto koupil míň.
Držel bych se obecně výpočtu Diesla.
Zub bych použil osmičku, pokud bych teda neměl jiný rozměr už doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]