Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jelikož mi Pánbůh do vínku nadělil mozek, ve kterém chybí v některé z hemisfér logicko-matematická sekce, tak se potřebuji poradit s někým, kdo tu sekci vlastní.
Koupil jsem dlažbu (30x30) na terasu (28m2). Ovšem netuším kolik lepidla na to padne. Mám vybráno v OBI toto lepidlo, které by mělo být mrazuvzdorné.
Je to v pytlích o 25kg.
A to samé se spárovačkou
Ta je po dvouch kilech
Prosím, kdybyste mi někdo v tomto poradil, bych bych vděčen. Děkuji.
2x
Pokud jsem neudělal chybu ve výpočtu tak dle TL je spotřeba lepidla při použití zubů 5-6mm až 6kg/m2 což je 7 pytlů á 25kg.
Spárovací hmota při tl spáry 3mm na dlažbu o rozměru 10x20cm je 0,4kg/m2 takže cca12kg =6 pytlíků!
Výrobce toho lepidla uvádí spotřebu při stěrce 5-6 mm 4-6 kg/m2. Když budeš počítat spodní hranici, tedy 4 kg, pak orientační spotřeba je (28 x 4) : 25 = 4.48 pytle, tedy 5 pytlů. Pokud budeš počítat horní hranici bude spotřeba 7 pytlů, jak píše kolega Diesel®. Jen podle doporučení je velikost stěrky 5-6 mm používána u dlažby do velikosti 15 cm, pro dlažbu 30 se doporučuje velikost 10, tato skutečnost není v technických listech zohledněna. Spotřeba je ovlivněna ještě dalšími faktory, tedy i rovností podkladu. Na druhou stranu, pokud to nemáš do OBI daleko, tak není problém koupit tu spodní hranici a uvidíš. Dokoupit můžeš vždy. Ze zkušenosti mi stačila bohatě ta spodní hranice spotřeby, kterou uváděl výrobce.
0x
Držel bych se obecně výpočtu Diesla.
Zub bych použil osmičku, pokud bych teda neměl jiný rozměr už doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.