Nejste přihlášen/a.
Mám plynový kotel Therm 14 KX a řeším problem s klesáním tlaku v otopné soustavě. Provedl jsem znovu natlakování expanzní nádoby, tak že jsem vypustil vodu z kotle, aby netlačila voda na membránu a natlakoval expanzku na 1 bar. potom jsem napustil do kotle vodu na tlak 1,2 baru. Po dvou dnech to kleslo na 0.5 baru. Přeměřil jsem tlak v expanzní nádobě a tam byl tlak také 0.5 baru, ale správně by tam měl být tlak 1 bar nebo ne? Únik vody nepozoruju spíš, že uniká vzduch z expanzní nádoby. Nebo se mýlím? Děkuji za rady.
No nutně to nemusí být v expanzce. Stačí mini netěsnost kdekoli v soustavě( nejspíše šroubení u radiátorů) , která není ani vidět . Pokus máte staré plechové nebo litinu, tak i mezi články stačí vzlínání přes těsnení. Podle šématka to vypadá na expanzku bez membrány jen se vzduchovou kapsou? takže únik vzduchu pod odvzdušňovákem nebo na vstupu dole.
Je tam 6 litrová expanzka. Radiátory mám panelové (ploché). Když tam napustím vodu místo vzduchu, tak tlak rychle stoupá. Zkusím ještě vyměnit ventilek, ale myslím že to nepomůže. Myslím , že je KO.
Pokud jio máte vymontovanou, tak není nic jednoduššího, než udělat tlakovou zkoušku. Pokud je děravá tak by to mělo být vidět. Pokud uniká ventilek tak nafouknout a ponořit ve vaně .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.