Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prispevek na bydleni

Od: danilka* odpovědí: 11 změna:

Ma neter mi poskytla podnajem v jejim byte,ja pobiram statni prispevek v hmotne nouzi na bydleni.Ma neter se ale rozhodla ze by mi byt prodala za symbolickou 1 kc nebo by mi ho darovala.Prosim mela bych nadale narok na ststni podporu v hmotne nouzi?

Dekuji za odpoved

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x
Poradil bych vám,jak nebýt závislá na dávkách od státu- tedy penězích nás všech! Co vy na to?
doplněno 06.04.16 10:41: Nepsal jsem,ze jste lina nebo něco podobného.. Vase reakce mi stačí k tomu,abych si udělal obrázek.
Radu nechcete..chápu
danilka*
hodnocení

Vazeny pane Danys@,nejsem zenska co bere jen a jen podpory,verte ze pokud by to bylo mozne tak bych si to s Vama vymenila.Nejsem totiz rentabilni pro podnikatele.Nikdo me nechce zamestnat,ano ale jen na cerno a oto zase ja neminim podporovat takove hajzly.Proste jsem pro ne stara,proste krypl ,tak ono to lehke neni?Navic jsem invalidni duchodce a proto nemuzu jen tak vykonavat kde jakou praci .Nesudte lidi jen dle vasich predstavach a ne kazdy je liny jit do prace.Dam nato hlavu ze jako zena jsem vykonavala praci kterou Vy by jste v zadnem pripade nedelal,tak nesudte ocem nevite.Kdyby ne ma neter, tak jsem u kontejneru a nebo uz jsem zdechla jako nejaky odlozeny pes.A spolecnosti jsem dala dost,bohuzel nemuzu zato ze jsem onemocnela,to jsemsi nevybrala.

uska*

Když nemůžete pracovat a jste invalidní, tak předpokládám, že máte 3. stupeň invalidity, to je plus mínus 10tisic. Tak jak můžete pobírat dávky v hmotné nouzi? S 10 tisíci se nemusí bydlet u kontejneru. Když podnikatelé jsou hajzlové, tak proč nedodnikáte sama? Něco snad umíte.

Pokud máte nižší stupeň invalidity, tak tam se předpokládá, že budete pracovat byť na kratší úvazek.

Práce je, je mizerně placená, ale je. Inzerátů je čím dál více.

doplněno 06.04.16 13:19:

Špatně jste mě pochopila - neodsuzuji, jen jsem nemohla pochopit proč chcete dávky v hmotné nouzi, když jste invalidní. Třetí stupeň invalidity vám nedali, neptám se pro, určitě jste nesplňovala jste podmínky dle vyhlášky, ale ta jse nastudovat. Ale co jste pro to udělala, aby jste jej dostala? Odvolala jste se proti rozhodnutí? Zajistila jste si nové lékařské posudky? Zažádala jste si znovu? Žádat mohu kolikrát chci do roka, zde není omezení. A že bych psala o něčem o čem nevím, není pravda. Sama jsem mnoho let invalidní, ale nevzdávám to.

Jistě jste vedena na pracáku. To vám pracák za tu dobu nic nenabídl? Jistě by vám nenabídl práci na černo. Když nechcete nebo nemůžete podnikat, tak nepište o podnikatelích, že jsou hajzlové. Nehažte všechny do jednoho pytle. Toto asi byl důvod proč jsem na vás reagovala.

danilka*
hodnocení

p.uzka,ja nechapu jak muzete tak uvazovat,ono je to opravdu slozite semnou.Nemuzu delat v zime,nemuzu stat celou smenu,nemuzu sdet celou smenu,nesmim se natahovat ,nic tezkeho zvedat.Navic mam po dvou operacich,mam proste 60 let a zase mi napisete ze mam mit starobni duchod .Proboha co mam udelat ,jste chytry nebo chytra .Ne kazdy muze podnikat ne kazdy nato ma ,sakra.Muzu snad zato ze jsem dostala RAKOVINU proc nemam tu moc abych to na vas predala a pak byla stejne tak chytra jako Vy.Rada bych radila verte mi !

Sakra kdo zamestna 60tiletou zenu?Jiste ano ale na cerno to ale ja odmitam !Neco umim,jo umim proste pracovat rukama nejsem podnikatelsky tip.To jako mam si hodit masli?A to co tady pisete ohledne duchodu 10 tisic, tak ale ja je nemam ,predstavte si ze nemam zaden 3 stupen invalidity,nezapomente mi napsat proc mi ho nedali.Ono se to radi jak clovek neni vte situaci.

doplněno 06.04.16 09:31:

Prisla jsem zde pro radu a ne pro odsouzeni a ponizovani,ne pro hazeni do skupiny lidi co nechteji delat.Chtela jsem praci ze budu sbirat aspon odpadky co lide odhazuji na travnik atd.Proste to nemuzu delat ! Nabidla jsem se do butiku na prodej veci,ano vzal by me ale platil by me na ruku kazdy den.Pokud bych ale mela nemocenskou tak bych mela volno ,neplatil by me a to by se mi do normalniho duchodu nepocitalo.Podle Vas takto mam vydelavat?Jiste Vy by jste to udelal -a.Kvuli nemoci mi chybi 2 roky a 3 mesice do starobniho duchodu.Kde to mam nahonit kdyz me nechteji nikam zamestnat?Ulehcit to teto spolecnosti,ze bych si hodila provaz a usetri na vyplaceni invalidniho duchodu a podpore,to prece neni 10 kc nebylo by to lepsi .Spolecnost prece ze me nic nema a jiste nejsem sama v teto republice.

Tak prosim neodsuzujte me stale.Spise dejte navrh do parlamentu aby se zbavovala takovych lidi ,jsme pro spolecnost parazitem lepsi bude injekce a stat usetri milionypro Vas zdrave lidi.

hodnocení

1x

Jaký je to byt? Státní? V tom případě vyplňujete nájem. V osobním vlastnictví? Družstevní? Ale i tak, na tiskopise vyplníte v jakém vztahu jste k bytu a vyplníte jen náklady na bydlení: elektřinu, plyn, teplo, vodné a stočné. Vynecháte nájem. Já mám družstevní byt, který splácím, ale to nikoho nezajímá. Pouze náklady. *hej*

danilka*
hodnocení

Ten byt je druzstevni

iz*
hodnocení

0x

Bez uvedení příjmů a nákladů na bydlení

nelze posoudit,

jestli budete mít na příspěvek na bydlení nárok i po převedení bytu do vlastnictví.

_______

Obecně:

Pro nájemní bydlení jsou stanoveny normativní náklady na bydlení vyšší

než pro bydlení bytech družstevních nebo ve vlastnictví.

Může se stát, že nárok na příspěvek budete mít dále, ale kvůli nižším normativním nákladům se může snížit jeho výše.

pohanka*
hodnocení

0x

Danilko, neházejte flintu do žita. Mě bude v srpnu 60 let a zažádala jsem si od letoška na jaře o předčasný důchod. Důvod? také mě již nikde nechtěli, protože vlastně nemám co zaměstnavateli nabídnout. Atraktivní na recepci nejsem, na počítači jenom základní věci, jazyky nic moc, a to zdraví oproti Vám jenom problémy s inkontinencí a křečové žíly, otoky nohou. Poničila jsem se při doručování na poště. Takže též, žádné nošení věcí - i v případě doplňování zboží /potraviny/ jsem nebyla uznána práce vhodná. A vlastně jsem ráda, že jsem alespoň takhle dopadla, i když mě pohyb a práce chybí.

Lehká práce pro starší a invalidní opravdu není, nebo je jí poskrovnu.

Pokud byste získala byt a byl trochu větší, nejlepší by byl přivýdělek pronajímat 1 pokoj studentům, nebo zase osamělé ženě. To by bylo pro Vás docela bez velké manuální, namáhavé práce.

danilka*
hodnocení

pohanka: Presne tak to je jak pisete,Vy vite ocem to je, bohuzel je to smutne ale je to tak.

Stejně je to tragedie, těšit se na důchod. Těšit se, až budu stará! Být happy, že jsem stará! Fix! *zed*

ohicyj

Práce je.

Jenže pokud je člověk starší a třeba i invalidní, tak je jasné, že čistě fyzická práce pro něj už není. No a když vlastně ani nic jiného neumí, tak musí na sobě zapracovat, pokud chce uspět. 60 let není ještě žádný vysoký věk.

Třeba sousedka si v 58letech dodělala maturitu, aby mohla začít dělat účetní jako OSVČ. Dnes by již měla být v důchodu, ale práce si užívá.

Nedávno jsem dělal pro pani, které bylo už přes 84let a stále má svojí lékařskou ordinaci a do důchodu se ještě stále nechystá.

Za chvilku jedu k zákazníkovi, který stále vede svojí restauraci a to se narodil v roce 1931. (psal jsem mu fakturu s DIČ, proto to vím). Jemu také bylo po revoluci +- 60let a začal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]