Nejste přihlášen/a.
Já bych spíše navrhoval zvážit možnost náhrady koženého řemene za nový. Ač se mnohým zdá plochý řemen jako anachronismus, používá se poměrně často na truhlářských strojích - u formátovacích pil např k pohonu předřezu - tam sice přenáší cca 1kW, ale zase jde o poměrně vysoké otáčky předřezu. Stejný typ řemene, avšak silnější a širší se používá k pohonu vřeten u čtyřstranek - a tam už jde o dost vysokou zátěž.
Výrobci jsou různí, já mám velmi dobré zkušenosti s Habasit
Zdravím, pokud se jedná o kožený hnací řemen-dříve třeba pro transmise, tak se dá spojit například sponkováním, viz: pikron.cz/... .
Ahoj.
Tak já jsem tohle v dílně u kotle s nuceným odtahem měl taky a nakonec to chlapi nahradili za 2x 17x1600 klíňáky. Ty původní byly sešitý né čalounickou nití, ale úzkými pásky kožených proužků. Držet, to drželo,ale při zaprášení styčných ploch se ten řemen rád sesmekl. Byl na to určený takový špalek . Asi z nějakého vosku. To pak ta kšanda chvíli mlaskala.
Ty natloukací plechové spony jsme lisovali pro nekonečné pásy na povrchových hnědouhelných dolech. Byly pro to dvě velikosti.
Dobrý den,netušil jsem ,že se ještě používají ploché řemeny,ale dobře se pomatuji na jejich použití na mlátičkch na
obilí,nebo šrotovníky atd.Používalo se i spojení pomocí šroubů,konce se přeloží přes sebe(cca 10cm),provrtat,
nebo vyseknout díry pro šrouby(min dvě- dle šíře řemenu) prostrčit šrouby navrh podložku a matku.Před stažením
možno nanést mezi styčné plochy vhodné lepidlo.Šrouby tak M 8,musí mít plochou hlavu,a pokud co nejnižší,
aby se co nejvíce zařízl do řemene.Hlava šroubů je ze vnitřní strany řemene,zoubek vzniklý spojením řemenu
musí být po směru náběhu na řemenici.Řemen se maže smůlou(ne voskem),aby neprokluzoval,pak opravdu
mlaská(možná blahem).
Tak ať se spojení podaří a řemen si může pomlaskávat a Vy v klidu řezat.
fero.
Osobně bych si předělal pohon pily na klín.řemeny.
Další možností jsou opravné spojky od Gumexu, zrovna mám před sebou jejich nový papírový katalog pro rok 2016 - 2018 gumex.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.